Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nikad izjednačenija A-2 liga

10.09.2010. 22:00
Nikad izjednačenija A-2 liga


S ovim kosturom uz još jedno pojačanje možemo biti konkurentni u ovogodišnjem sigurno nikad izjednačenijem natjecanju u A-2 ligi – kazao je Frakin


Lani se u Poličniku prvi put igrala A-2 liga i u premijernoj sezoni njihovi košarkaši su završili na trećem mjestu iza Alkara i Voštarnice. Za nadolazeću sezonu tek su započele prave pripreme te igrači pod vodstvom trenera Darka Frakina polako podižu intenzitet treninga. U odnosu na lanjski roster u novom se uočava nekoliko bitnih promjena, a sam Frakin će kazati da se još uvijek traži barem jedno pojačanje i to na centarskoj poziciji.
– U početnoj smo fazi priprema, radimo na podizanju kondicije te nas uskoro očekuju prve pripremne utakmice. Momčad su napustila trojica igrača i to sva trojica su otišla put Voštarnice. Luka Lovrić, Ante Pikunić i junior Karlo Gjergja su otišli, a iz istog pravca smo dobili Josipa Bulića i Zvonu Baričevića. Uz njih dvojicu pristigli su nam i Marijan Bulić te Ivan Jurjević. Nadamo se svi da će naš ponajbolji igrač posljednjih godina, Stjepan Marinović, uspjeti prebroditi probleme s ozljedama i biti naš ključan faktor u novoj sezoni. S ovim kosturom uz još jedno pojačanje možemo biti konkurentni u ovogodišnjem sigurno nikad izjednačenijem natjecanju u A-2 ligi – kazao je Frakin koji smatra da ima mnogo klubova koji će pucati na najviše pozicije u ligi.
– Osim zadarskih klubova koji imaju zanimljive rostere pojačali su se u Mislavu koji je povukao igrače iz Kaštela. Omiš je to napravio isto s igračima iz Trogira, a šibenski Jolly će također ambiciozno ući u sezonu sa željom za povratkom u A-1 ligi. Taj klub je nastao fuzijom tri šibenska kluba i bit će jedan od glavnih konkurenata za naslov. Također treba uvijek računati na jedan DOŠK koji je uvijek neugodan, tako da će biti jako zanimljivo ovogodišnje natjecanje.
Zato će u Poličniku biti vrlo bitna ta vruća atmosfera koju imate u svojoj dvorani.
– Uvijek je u niželigaškim natjecanjima domaći teren znao biti presudan i na račun toga mi očekujemo velik broj pobjeda na svom parketu. Trebamo se još kompletirati i uigrati, a vidjet ćemo kako će sve ispasti na kraju – zaključio je Frakin.