Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Krajan: Očekujem pomoć publike u Zadru

10.09.2016. 22:00
Krajan: Očekujem pomoć publike u Zadru


Željko Krajan, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije koja se u nedjelju u punom sastavu okupila u Zadru, gdje će se od 16. do 18. rujna s Francuskom boriti za plasman u finale, istaknuo je kako će publika imati veliku ulogu u ovom dvoboju i izrazio nadu da će hrvatski navijači svojim navijanjem pomoći našim tenisačima.
“S nestrpljenjem čekamo ovih tjedan dana. Prvenstveno zbog situacije u kojoj jesmo, dakle polufinala Svjetske skupine. Kao izbornik sam prvi put u takvoj situaciji, nakon dugog vremena napokon igramo kod kuće, pred svojom publikom. Očekujem dobar, zabavan i uspješan tjedan, da će dečkima biti ugodno i da budu zdravi”, izjavio je izbornik Željko Krajan.
Hrvatski izbornik će u ponedjeljak na treningu imati Marina Čilića, Bornu Ćorića, Ivana Dodiga i Marina Draganju koje je nominirao prošlog utorka za polufinalni sraz s Francuzima, a reprezentaciji su priključeni Mate Delić i Franko Škugor kao partneri za trening, ali i moguće zamjene u slučaju da se netko od nominiranih igrača ozlijedi u pripremi za dvoboj.
“Nije sve idealno, imamo ozlijeđene igrače. Znamo da je Borna dva posljednja meča predao, vidjet ćemo u kakvoj je situaciji. Neće nam biti lako, protivnik je užasno zahtjevan. Francuzi imaju jaku i široku momčad, a na papiru su možda i favoriti, zbog rang-liste. Vjerujem u našu kvalitetu, publiku, domaći teren, želju i slogu u ekipi. Možda možemo napraviti taj iskorak i osvojiti Davis Cup, to smo najavljivali. Sigurno tu želju imaju i Francuzi i preostale dvije reprezentacije koje su još u konkurenciji, ali ta naša složnost možda daje prednost. U ovakvom teškom meču treba nam i publika”, rekao je Krajan te još jednom naglasio važnost pomoći s tribina.
“U ovako zahtjevnom meču svaka pomoć, od bilo kud, puno znači. Publika igra veliku ulogu i kad bi se dvorana ispunila do nekih 70-80 posto, puno bi nam značilo igranje u takvoj atmosferi i imati veći dio publike na svojoj strani. Mislim da je to čar Davis Cupa i da su se nekad događala velika iznenađenja baš zbog publike. Igrač prijeđe granicu, nadam se da će to publika u Zadru prepoznati”, zaključio je Krajan.
Francuzi će u Zadar doći u izmjenjenom sastavu u odnosu na najavljeni prije četiri dana, jer je Jo-Wilfried Tsonga bio prisiljen odustati od nastupa zbog ozljede koljena koja ga je prisilila na predaju u četvrtfinalnom dvoboju US Opena protiv Novaka Đokovića. Umjesto Tsonge, Yannick Noah je u sastav uvrstio iskusnog Richarda Gasqueta, 15. igrača na pojedinačnoj ATP ljestvici, koji će se pridružiti Gaelu Monfilsu, Lucasu Pouilleu, Nicolasu Mahutu i Piere-Huguesu Herbertu. Noah će do sat vremena prije ždrijeba, koji je na programu u četvrtak u podne, imati priliku procijeniti formu Gasqueta i Pouillea te odlučiti koji će od njih dvojice zamijeniti Tsongu u nominaciji za pojedinačne mečeve.