Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prokuhavajte vodu prije upotrebe!

11.09.2017. 09:56
Prokuhavajte vodu prije upotrebe!


Povodom grmljavinskog nevremena praćenog obilnim oborinama koje je jutros zahvatilo grad Zadar i zadarsko područje Stožer civilne zaštite Grada Zadra održao je hitan sastanak na kojem su doneseni sljedeći zaključci:
Sve dežurne i javne službe koje djeluju na području grad Zadra od ranog jutra koordinirano djeluju u cilju otklanjanja i sanacije šteta uzrokovanih bujičnim poplavama koje je prouzročilo snažno nevrijeme. Stožer civilne zaštite Grada Zadra na svom je sastanku odlučio o prioritetima dežurnih i javnih službi:
1. Životno ili sigurnosno ugrožene osobe
2. Zdravstvene ustanove
3. Dječji vrtići i škole
4. Objekti od javnog interesa
5. Prostori u kojima boravi veći broj osoba
6. Gospodarski objekti
7. Stambeni objekti
Obavještavaju se građani kako su svi njihovi pozivi prema javnim službama zaprimljeni i raspoređni nadležnim slzužbama te se postupa prema navedenim prioritetima.
Prema posljednjoj informaciji iz komunalne tvrtke Vodovod naglašavmo da je došlo do zamućenja vode u vodoopskrbnom sustavu pa se građani mole da vodu prokuhavaju prije uporabe.
Također, građani se mole da i dalje putem sredstava javnog pripćavanja prate obavijesti Stožera civilne zaštite i Vodovoda o kvaliteti vode.
U cilju regulacije prometa na gradskim cestama i dalje je na snazi preporuka o izbjegavanju bespotrebnog uključivanja u promet. Prikupljene su sve potrebne informacije i već se uklanjaju za ostala vozila i ostale prepreke na cestama. U tom smislu već su uključene vučne službe koje su na terenu , a istovemeno gradske komunalne tvrtke dobile su nalog za sanaciju šahtova.
Ranije su iz Grada Zadra pozvali Zadrane da ne izlaze na ulicu ukoliko ne moraju te kako se odgađa nastava u poslijepodnevnoj smjeni u svim osnovnim i srednjim školama u Zadru.