Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Odbojka: Sredinom ljestvice svi zadovoljni

Autor: Šime Ćurko

10.10.2008. 22:00
Odbojka: Sredinom ljestvice svi zadovoljni

Foto: Adam VIDAS



Nakon prošlog vikenda u kojem su počela odbojkaška natjecanja u Prvoj B ligi, na red su došla i preostala dva ligaška ranga, Druga i Treća liga. U Drugoj ligi odbojkašica Zadarska županija treću sezonu zaredom imat će tri predstavnika od kojih je lani najbolji (četvrti) bio Donat, dok su se iza njega plasirali druga ekipa Zadra i Arbanasi. Kakve su im ambicije u novoj sezoni. U Donatu su angažirali četiri nove igrčice: Mariju Krečak, Stefani Mikulec, Luciju Bilever i Mateu Matić, a klub su napustile Barbara Lenkić i Jelena Kralj.
– Želimo izboriti plasman na jednom od prvih pet mjesta. Lani je ligom dominirala Makarska koja je sačuvala istu ekipu i sigurno su prve favoritkinje za prvo mjesto. Imamo ekipu koja može ostvariti dobar rezultat – smatra Julija Kaleb, trenerica i igračica Donata.
Arbanasi su u problemima, ne zbog ekipe već zbog dvorane. Budući da uskoro počinje rekonstrukcija dvorane Osnovne škole Krune Krstića, “crveno-crne” će se morati snalaziti s ionako problematičnim prostorom za treniranje i odigravanje utakmica.
– Dvorana će nam uskoro biti najveći problem i za pretpostaviti je da će se to odraziti i na naš rezultat. Nemamo nikakvog opterećenja, bili bismo zadovoljni plasmanom u gornji dom – smatra Karlo Lisica, predsjednik kluba. Nova imena u Arbanasima su Iva Čotrić i Lucija Duka, dok su Ivana Batur i Lucija Surać napustile klub. Iako se najavljivao njihov odlazak zbog obveza na fakultetu, Andrea Mandić i Kristina Vedrić ipak će ostati na raspolaganju Boženi Janjiš, novoj trenerici prve ekipe. Arbanasi i Donat imat će svoje predstavnike i u Trećoj ligi u kojoj nastupaju kadetkinje i mlađe kadetkinje, baš kao što će u Trećoj ligi s jednom selekcijom nastupati i Zadar. Kad je riječ o drugoj momčadi Zadra, ona u Drugoj ligi uglavnom traži natjecateljsko iskustvo za igračice koje bi onda u budućnosti mogle konkurirati za prvi sastav. Zadranke će u Drugoj ligi voditi Robert Kresoja i Ivan Hrabrov.
U 1. kolu Arbanasi su domaćini Šibeniku II, Donat će u Kninu igrati protiv Mladosti, a Zadar II u gostima protiv Sinja. Svaki bod na početku došao bi kao dobar poticaj za nastavak. Za razliku od prethodnih sezona Druga liga ima 12 klubova, a najbolja ekipa nakon 22 kola izborit će kvalifikacije za ulazak u Prvu B ligu.


 RASPORED


Prva B liga (ž): Zadar – Matija Mesić (nedjelja, 17 sati); (m): Croatia – Zadar (subota, 19), Opatija – Goran (subota, 17).
Druga liga: Sinj – Zadar II (subota, 14), Mladost – Donat (nedjelja, 11.30), Arbanasi – Šibenik II (nedjelja, 14).




 BIBINJCIMA UPITNA SEZONA


U Prvoj B ligi Zadranke su ponovno domaćini, nakon Drenove (3:2) na Višnjik stiže ekipa Matija Mesić, debitant u ligi. Da Brođanke nisu bezopasne, pokazale su u prvom kolu kada su na svom parketu pobijedile Novi Zagreb. Ipak, s obzirom da igraju u svojoj dvorani od Zadranki se očekuje druga pobjeda, koja bi, po mogućnosti, trebala donijeti tri boda.
Zadrani su u sezonu ušli potiho se nadajući borbi možda i za prvo mjesto. No, početak je bio neugodan, kod ne baš uvjerljiva Splita Zadrani su izgubili (3:1). Danas su u Zagrebu protiv Croatije njihove ambicije na velikom testu. Pobjedom se u momčad vraća dobro raspoloženje, a poraz bi značio prizemljenje već na startu.
Bibinjci su veliki upitnik, kako su krenuli u sezonu, za njih će biti uspjeh ako uopće odigraju sve utakmice. Svaki bod na gostovanju bit će pravo malo čudo dok kod kuće stvari možda ipak budu bolje. Srećom za Bibinjce da su se Berg i Zrinski fuzirali pa ostanak nije upitan. Jasno, ako se sezona uopće odigra do kraja. Željko Fuzul, predsjednik Gorana, jučer ujutro nije znao hoće li Bibinjci putovati na za danas najavljenu utakmicu u Opatiji. Razlog je manjak igrača.


 PLASMAN U DRUGOJ LIGI


Sezona 
pozicija
broj ekipa


Arbanasi
2005./06.
7.
10


2006./07.
8.
11


2007./08.
6.
10


Donat
2005./06.


2006./07.
5.
11


2007./08.
4.
10


Zadar II
2005./06.
10.
10


2006./07.
6.
11


2007./08.
5.
10