Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Radoševcima ukradena četiri janjeta, u Zadru bicikl

10.10.2010. 22:00
U Radoševcima ukradena četiri janjeta, u Zadru bicikl


I proteklog vikenda zadarska je policija zaprimila nekoliko dojava o krađama i provalama. Radio-kasetofon marke “philips” vrijedan oko 1.200 kuna ukraden je u petak u prijepodnevnim satima sa stola iz dvorišta obiteljske kuće u vlasništvu 53-godišnjaka na otoku Silbi. Protiv nepoznatog počinitelja policija je podnijela kaznenu prijavu. A u vremenskom razdoblju od 4. do 9. listopada 2010. godine u Gračacu, također nepoznati počinitelj iz otvorene je garaže ukrao motornu pilu marke „stihll” u vlasništvu 33-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi oko pet tisuća kuna, a nepoznatom počinitelju slijedi kaznena prijava.
Policija traga i za kradljivcem bicikla marke “trek” s 21 brzinom koja je 21-godišnjem Zadraninu ukradena u noći na nedjelju ispred noćnog kluba Satir. Materijalna šteta iznosi oko tri tisuće kuna. Tijekom iste noći poduzeće Čistoća Zadar oštećeno je za oko 550 kuna. Nepoznati je drznik pod okriljem noći provalio u rezervoar radnog stroja koji je bio parkiran u Diklu i iz njega odnio oko 60 litara goriva dizel. Provala je prijavljena i u mjestu Radašinovci gdje je tijekom noći s petka na subotu nepoznati počinitelj ušao u otvoreni tor u vlasništvu 76-godišnjaka i ukrao mu četiri janjeta. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta od oko dvije 2.800 kuna, a protiv nepoznatog lopova slijedi kaznena prijava.
Pronađen motociklist koji je oborio staricu kod bolnice
Zahvaljujući odgovornim građanima i medijima koji su objavili vijest da se traga za nepoznatim motociklistom koji je u petak poslijepodne na pješačkom prijelazu kod Opće bolnice Zadar oborio 79-godišnju ženu i potom pobjegao s mjesta nesreće, policija je ušla u trag nesavjesnom vozaču, 18-godišnjem Zadraninu te ga prepratila u prostorije policije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 18-godišnjak nesreću izazvao upravljajući motociklom marke „aprlia leonardo 150″, crne boje, bez tehničkog pregleda i bez vozačke dozvole. Od siline udara nesretna starica zadobila je teške ozljede, a mladić se udaljio ne pruživši joj pomoć.
Stoga je policija protiv 18-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i zbog nepružanje pomoći osobi koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći, ali i optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama.