Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mladen Grdović ponovno na sudu jer se nije liječio od ovisnosti o alkoholu

10.10.2011. 22:00
Mladen Grdović ponovno na sudu jer se nije liječio od ovisnosti o alkoholu


Pjevač je bio kažnjen uvjetnom kaznom od 20 dana zatvora s rokom kušnje od jedne godine uz obvezno liječenje od alkoholne ovisnosti. Kako se u međuvremenu nije liječio niti je sudu dostavio liječničku dokumentaciju, protiv njega je pokrenut novi sudski postupak


Mladen Grdović (52), zadarski pjevač sklon skandalima, jučer je trebao sjesti na optuženičku klupu Prekršajnog suda u Zadru i to zbog toga što se nije pridržavao “zaštitne mjere” koja mu je pravomoćnom presudom izrečena još koncem prošle godine. No, kako mu poziv za sudsko ročište nije dostavljen na vrijeme, suđenje mu je odgođeno.
Zadarska je policija, podsjetimo, protiv Grdovića podnijela optužni prijedlog još sredinom siječnja ove godine zbog toga što nije otišao na liječenje od ovisnosti o alkoholu kako mu je to nepravomoćnom presudom naložila sutkinja Prekršajnog suda.
Grdoviću je suđeno nakon što ga je zbog obiteljskog nasilja policiji prijavila supruga Brankica, a pravomoćnom presudom krajem prošle godine, koju mu je potom i potvrdio Visoki prekršajni sud u Zagrebu, kažnjen je uvjetnom kaznom od 20 dana zatvora s rokom kušnje od jedne godine uz obvezno liječenje od alkoholne ovisnosti. Nedugo nakon izricanja ove presude poznati i raspjevani ljubitelj čašice ponovno se našao u sukobu sa zakonom. Policija ga je tada uhvatila u vožnji njegova “jaguara” pod utjecajem od zavidnih 3,08 promila. Pjevač je zaustavljen u Arbanasima kada se u sitnim noćnim satima vraćao kući iz noćnog života. Prespavao je u posebnim policijskim prostorijama za triježnjenje nakon čega je priveden na Prekršajni sud. Nedugo potom za tu je noćnu vožnju kažnjen s pet tisuća kuna novčane kazne i oduzimanjem vozačke dozvole na rok od osam mjeseci. Nakon što je policija protiv njega podnijela prijavu jer se ne pridržava izrečene pravomoćne presude, njegov je odvjetnik Drago Tolić, govorio da je njegov klijent kapljici zauvijek rekao zbogom te da je siguran kako se pridržava liječničkog naputka i određene mu terapije. Također, izjavio je i da smatra kako nema nikakve potrebe za pokretanjem bilo kakvog postupka protiv njega. No, nekoliko “veselih javnih ispada” koji su uslijedili, ukazivali su na suprotno, što je rezultiralo najnovijim sudskim postupkom, a ovaj put pred sutkinjom Senkom Vrdoljak.
Grdović se, podsjetimo, posljednji put liječio od ovisnosti prije gotovo dvije godine i to na Odjelu psihijatrije zadarske Opće bolnice, nakon što je u pijanom stanju maltretirao suprugu i brata Paola u njihovoj obiteljskoj kući u Arbanasima. I tada je tvrdio da je konačno raskrstio s alkoholom, obrazlažući da je problem u tome što je on “čovik iz naroda” koji ne može tijekom fešta odoliti veselju i neizostavnoj bevandi.