Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dobra sezona u lošim vremenima

Autor: Ante Rogić

10.10.2012. 22:00
Dobra sezona u lošim vremenima

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nova kazališna sezona HNK Zadar predstavljena je jučer u Maloj dvorani zadarske kazališne kuće. Renato Švorinić i Dina Bušić predstavili su dramski i koncertni program koji je, u kriznim vremenima, zaista bogat.
Ravnatelj Švorinić istaknuo je, kao i prošle godine, kako se u programu koji je pred nama pokušalo stvoriti sukus svega najboljeg u prošloj sezoni. Sezonu, onu dramsku, otvara predstava “Profesionalac”, a u pretplati se nalazi ukupno 12 predstava.
– Cijene ulaznica se nisu mijenjale, što smatramo jako bitnim u ovim vremenima, kazao je Švorinić. Najavio je i jedinu ovogodišnju premijeru, predstavu “Kokoš” Nikolaja Koljada, u režiji Dražena Ferenčine. Također, pred kraj godine nas očekuje predstava u produkciji dramske radionice, redatelja Vinka Radovčića. Djelo Milana Begovića “Bez trećega” izvest će Vinko Radovčić i Žana Bumber.
Koncertni dio sezone je doista raznolik, a ističu se koncerti Zbora Hrvatske radiotelevizije. Upravo njihov koncert otvara sezonu, a ove godine ćemo imati i koncert u povodu 230. godina rođenja Paganinija, Hommage a 3B – Brahms, Borodin, Bjelinski, te Bersijadu, koncert posvećen djelima Blagoje Bersa. Zadarski komorni orkestar održat će pet koncerata u sezoni 2012./2013., a najveći je onaj u povodu Dana grada Zadra i u povodu 75. godina života prof. Petra Vrbančića.