Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

S Inom se lakše vozi

10.10.2013. 22:00
S Inom se lakše vozi


U nekim ranijim sezonama protivnike smo u početnom razdoblju lige znali iznenaditi dobrom pripremljenošću, ali sada to neće biti slučaj – kaže Marija Mazija


Marija Mazija, trenerica košarkašica Zadra, u najavi nove sezone u A-1 ligi ističe kako je njena ekipa pripremno razdoblje odradila vrlo loše.
– Nisam zadovoljna jer sezonu dočekujemo fizički nedovoljno pripremljeni. Odradili smo sve treninge, ali za razliku od ranijih sezona igračice su bile prilično neredovite, što se vidjelo prošli vikend na turniru u Šibeniku. U nekim ranijim sezonama protivnike smo u početnom razdbolju lige znali iznenaditi upravo dobrom pripremljenošću, ali sada to neće biti slučaj.
Koji je razlog tolikim izostancima kad se zna da su Zadranke upravo po radu na treninzima bile prepoznatljiv sportski kolektiv?
– Različiti su razlozi zbog kojih cure nisu trenirale. Za neke se može reći da su bili i opravdani, ali generalno gledajući, prečesto smo bili nekompletni. Mi smo reagirali na taj način da smo igračice upozorili da dobivaju stipendiju zbog koje bi trebale odraditi jedan trening dnevno. Mislim da je to minimum koji od njih tražimo.
Zadar je pred početak sezone dobio veliko pojačanje u Ini Marin. Nove igračice su i Matea Milovac, Ana Marinović i Glorija Sikirić. U usporedbi s odlascima Davorke Balić, Žane Cvjetković i prebacivanja Josipe Sesar iz igračkog u stručni stožer ekipa ne bi trebala biti lošija od lanjske.
– O tome kakvi ćemo biti vidjet ćemo kad počne sezone. Marinović se tek vratila iz Australije i propustila je dobar dio priprema. Sikirić je pola godine izvan igre i nju će trebati čekati. Ina Marin je prijašnjih sezona u kojima je igrala za Zadra pokazala koliko znači ekipi, no tek je počela trenirati s nama. Milovac je, također korisna igračica u rotaciji.
Koji je cilj ove sezone?
– Kao klub moramo voditi računa o svakoj potrošenoj kuni tako da i dalje vraćamo određene dugove koji su se stvorili u posljednje dvije-tri sezone. Kada to riješimo moći ćemo razmišljati o nečemu drugom, ali za sada je tako. Rezultatska očekivanja mi je teško precizirati, ali čini mi se da će liga biti dosta lošija. Novi Zagreb je sigurno već sada novi prvak, iza njega po kvaliteti su Medveščak, Šibenik i Pula, a svi ostali smo u sličnoj situaciji. Negdje je malo bolje, negdje lošije. Mislim da ne treba očekivati lanjsku situaciju kada se dogodio Agram koji je ostao bez pobjede.