Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Skupljao priloge za odavno završenu humanitarnu akciju

Autor: Suzana Bandić

10.11.2009. 23:00
Skupljao priloge za odavno završenu humanitarnu akciju

Foto: Zvonko KUCELIN



Mladić je obilazio zadarske obrtnike predstavljajući se kao humanitarac koji prikuplja priloge za pomoć mladima u borbi protiv ovisnosti, te im za 50 kuna davao plakete za odavno završenu humanitarnu akciju
Uvjerljivom pričom, lažno se predstavljajući kao humanitarac koji sakuplja priloge za pomoć mladima u borbi protiv ovisnosti, nepoznati je mladić u srijedu poslijepodne prevario veći broj osoba, među kojima i 60-godišnjeg Zadranina, koji ga je, shvativši kako je nasamaren, prijavio policiji.
Mladi “humanitarac” s velikim plakatom srolanim u tubu ušetao je u utorak oko 16 sati u kafić More na Poluotoku, te se odmah s vrata, tražeći vlasnike, raspričao o svom “dobrotvornom pohodu” kojemu je cilj prikupiti sredstva za rad jednog sportskog društva. Plakat je samo nakratko pokazao i nastavio s pričom ponudivši im i plaketu Sportskog društva „Sportom protiv droge”, a kako bi sve bilo još uvjerljivije, izvadio je i paragon blok uredno ovjeren pečatom tog društva. Vlasnici kafića tu su mu plaketu platili 50 kuna uvjereni kako su učinili dobro djelo i dali svoj prilog zdravom odrastanju i razvoju mladih ljudi.
Nakon što im se mladić zahvalio, uručio račun na plaćeni iznos, i napustio njihov ugostiteljski objekt, vlasnici su pažljivo pročitavši plaketu shvatili kako je akcija na koju se mladić pozivao odavno završena, te da su prevareni. Slučaj su odmah prijavili policiji, no kako doznajemo, osim njih, “dobrotvor” je na isti način u utorak poslijepodne prevario više osoba obilazeći trgovine, frizerske salone i kafiće po zadarskom Poluotoku.
Protiv policiji još uvijek nepoznatog prevaranta podnesena je kaznena prijava.