Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Keramičarske radove platio kokainom

10.11.2011. 23:00
Keramičarske radove platio kokainom


Josipović je optužen da je 17. studenog prošle godine u svojoj obiteljskoj kući u Jastrebarskom Fušku dao vrećicu s 6,05 grama kokaina. Drogu mu je navodno dao na ime duga od 1700 kuna koliko mu je trebao platiti za keramičarske radove koje mu je ovaj navodno odradio


Zbog zloporabe opojnih droga jučer su na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru sjeli Sanel Fuško (35) i Igor Josipović (35) koji je u sudnicu doveden iz pritvora u kojemu se nalazi još od početka ove godine.
Josipović je optužen da je 17. studenog prošle godine u svojoj obiteljskoj kući u Jastrebarskom Fušku dao vrećicu s 6,05 grama kokaina. Drogu mu je navodno dao na ime duga od 1700 kuna koliko mu je zapravo trebao platiti za keramičarske radove koje mu je ovaj navodno odradio. Tako je naime u večernjim satima tog 17. studenog zadarskim policajcima ispričao Fuško nakon što su ga na Putu Petrića zaustavili u unajmljenom “fiat puntu” te mu u džepu hlača pronašli kokain. S Fuškom je u automobilu bio njegov bratić Antonijo Lujanović (35) koji je jučer sjeo pred sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Dijana Grancarić kao svjedok.
– Bratić me je pitao hoću li s njim u Zagreb da uzme novac za odrađeni posao, a kako sam i sam trebao nešto obaviti, pristao sam. Unajmili smo “fiat punto” u rent-a-caru jer ni ja niti on na svojim automobilima nismo imali zimske gume, a u to je vrijeme kroz Liku bilo snijega. Dogovorili smo se kako ćemo troškove podijeliti po pola, a na putu prema Zagrebu, on je nekoliko puta nazvao Igora. U tom razgovoru nisam primjetio ništa neobično – ispričao je Lujanović navodeći da su nešto prije Zagreba skrenuli u Jastrebarsko. Zaustavili su se ispred jedne kuće nakon čega je Fuško izišao, a on je, kako je ispričao, ostao ga čekati. Na vratima se pojavio Josipović kojega je poznavao još iz osnovnoškolskog vremena kad su zajedno išli u školu u Austriji. Stoga mu se otišao javiti, no ovaj je bio čudan i distanciran pa su odmah otišli. Nakon što su sjeli u automobil Fuško mu je, posvjedočio je Lujanović, pokazao vrećicu i rekao “vidi ti što je on meni dao”.
– Tek tad sam shvatio o čemu je riječ pa sam ga upitao što je Igoru, a on mi je odgovorio da tako izgledaju ljudi koji se “ubiju”. Za taj kokain rekao je da će ga zadržati kod sebe dok se ovaj ne pribere i ne da mu novac koji mu duguje – ispričao je Lujanović koji je potom zajedno s Fuškom umjesto u Zagreb nastavio put prema Zadru i to upravo radi kokaina. A tu ih je dočekala policija i uhitila, nakon čega je Fuško prepraćen istražnom sucu i potom pušten, dok je za Josipovićem započela potraga koja je okončana 1. siječnja. Tada ga je naime pronašla policija pa je uz kaznenu prijavu zbog preprodaje kokaina prepraćen istražnopm sucu koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor. No on je jučer sutkinji Grancarić nakon čitanja optužnice kazao da se ne osjeća krivim, a jednako se izjasnio i Fuško kojeg tužiteljstvo tereti zbog posjeda. Inače, obojica optuženika priznali su da su konzumirali kokain pa je sutkinja Grancarić naložila da ih se do slijedećeg ročišta podvrgne psihijatrijskom vještačenju kako bi se utvrdilo jesu li u inkriminirano vrijeme bili ubrojivi. A do slijedećeg ročišta zakazanog za 15. prosinca pribavit će se i bankovni izlisti za Josipovićev račun kako bi se vidjelo je li on 17. prosinca podioza novac i koji iznos.