Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Miljenko Marić prvi na listi SHZ-a

10.11.2011. 23:00
Miljenko Marić prvi na listi SHZ-a


Miljenko Marić, predsjednik županijske organizacije Stranke hrvatskog zajedništva (SHZ) i potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini, bit će prvi na listi ove stranke u IX. izbornoj jedinici.
– U IX. izbornoj jedinici izlazimo na izbore samostalno, a s obzirom da u Zadarskoj županiji imamo više od 70 ogranaka, veliki broj kandidata bit će upravo iz Zadarske županije, rekao je Marić navodeći kako će, kako sada stvari stoje, SHZ po svoj prilici i u drugim izbornim jedinicama na parlamentarne izbore izići samostalno, a predat će i listu za izbornu jedinicu u kojoj glasuje dijaspora.
Nositelj svih lista bit će predsjednik stranke Željko Vinski.
– Stranka postoji dvije godine što znači da prvi put izlazimo na parlamentarne izbore. Smatram da ćemo dobiti zastupnika u IX. izbornoj jedinici, jer je konačno hrvatski narod uvidio da se na izborima ponovno kandidiraju isti ljudi koji uvijek iznova, a tako i ovaj put, traže nagradu za neuspjeh u prošlim mandatima i daju nova obećanja, a da ni ona s prošlih izbora nisu ispunili, rekao je Marić podsjećajući kako se SHZ u izbornom ringu na području Zadra prvi put našao prije godinu dana na izborima za vijeća mjesnih odbora.
– Osvojili smo vijećničko mjesto u MO Bili brig i tamo smo bili treća stranka po snazi, dodao je Marić.