Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sustavan pregled razvoja turizma na Dugom otoku

10.11.2011. 23:00
Sustavan pregled razvoja turizma na Dugom otoku


U Rektoratu Sveučilišta u Zadru jučer je održana javna obrana magistarskog rada Nade Beverin. Magisterij pod naslovom “Turizam Dugog otoka i interkulturalna komunikacija” Beverin je branila pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: doc. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, dr. sc. Stijepo Obad, red. prof. u miru, prof. dr. sc. Josip Vidaković, dr. sc. Boris Jurić, red. prof. u miru, i prof. dr. sc. Nenad Prelog.
Nada Beverin rođena je u Gospiću, srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Školskom centru za robni prometi turizam u Zadru, a na nekadašnjem zadarskom Filozofskom fakultetu završava Studij kulture i turizma te upisuje Posliejdiplomski znanstveni magistarski studij iz informacijskih znanosti, smjer Turizam i kulturna baština. Radi na mjestu voditeljice poslova za turizam pri Gradu Zadru. Sudjelovala je na pet znanstveno-stručnih skupova odnosno edukacijskih seminara.
U svojoj ocjeni dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić ističe kako rad predstavlja osnovu za buduća istraživanja obzirom da na jednom mjestu daje sustavan pregled razvoja turizma na Dugom otoku što može poslužiti za buduću analizu te benchmarking. Također, dr. Jelinčić napominje kako su rezultati istraživanja korisni za daljnja istraživanja interkulturalne komunikacije na turizam.
“Magistarski rad Nade Beverin uspješno je izveden u dijelu obilježja Dugog otoka i povijesnog pregleda njegovog razvoja turizma te primjeni određenih istraživačkih metoda. Pohvalno je izvođenje preporuka na temelju rezultata znanstvenog istraživanja čime je vidljiva primjenjivost istraživačkog rada”, zaključila je u svojoj ocjeni dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić.