Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Svaki protivnik zna što ga čeka u Jazinama

10.11.2011. 23:00
Svaki protivnik zna što ga čeka u Jazinama


Križevci su jaka momčad u kojoj ima poveći broj iskusnih igrača, nekoć internacionalaca, te smo svjesni svi u svlačionici da nas očekuje nevjerojatno zahtjevan protivnik i teška utakmica


Košarkaši Sonik-Puntamike očekuju sutra dolazak lidera lige, novopečenog prvoligaša Križevaca. Po imenu, tj. tradiciji ne bi se reklo da je to sastav od kojeg bi zeleni trebali strahovati, no ako se pogleda u njihov roster kojeg predvodi bivši Puntamičanin Tihomir Bujan, onda zaslužuju svaki respekt. Radi se o jednom od najiskusnijih sastava u ligi. Glavne role im imaju igrači poput Ivana Grgata, Frane Čolaka, Josipa Glavinića i Luke Žitka. Između ostalih treba izdvojiti čak četvoricu Zadrana koji nose žuti dres popularno zvanih križevačkih Žabaca. To su najmlađi Roko Jurlina te Mladen Gligora, Marin Zrnić i Ivan Svoboda. Zalog njihovoj snazi su i četiri pobjede od pet utakmica do sada, a prvi put nastupaju u A-1 ligi. Zanimljivost je da su u svih pet kola dosad igrali protiv prvoligaša s Jadrana, a tako će biti i slučaj sutra kada dođu na megdan Puntamičanima koji su svoju vreću samopuzdanja srećom napunili u prošlom kolu kada je u Jazinama pao Zabok. U toj utakmici jedan od junaka pobjede bio je mladi razigravač Sonik-Puntamike, Mario Pešut. Na njemu će i protiv Križevaca biti uperena svjetla pozornice, jer je zbog ozljede Blaževića jedini razigravač u Plantakovom sastavu, a imat će tešku zadaću u obrani pri čuvanju izrazito opasnog Josipa Glavinića.
– Križevci su jaka momčad u kojoj ima poveći broj iskusnih igrača nekoć internacionalaca te smo svjesni svi u svlačionici da nas očekuje nevjerojatno zahtjevan protivnik i teška utakmica. Pripremamo se kroz cijeli tjedan i trener ništa nije ostavio slučaju tako da imamo sve potrebne informacije kako o igračima, tako i o igri koju Križevčani primjenjuju na parketu.
Primjetno je da Križevčani igraju napadačku košarku. Zadru su zabili 78, Splitu 86, Dubrovniku 98, Kvarneru 95 dok su u jedinom porazu od Jollyja zabili 80 poena.
– Istina da im je jači napad od obrane i to nije ništa čudno s obzirom da imaju takve igrače koji su izraziti šuteri poput Žitka i Glavinića. Pored toga imaju raznovrsnost u napadu, svih pet igrača može uspješno završavati napade i u sprječavanju te njihove igre je ključ našeg željenog uspjeha. Jednostavno moramo uvijek izlaziti na njihove šuteve i onda u rotaciji pokrivati igrača s loptom.
Energičnost i agresivnost djeluju kao savršen protulijek njihovoj napadačkoj potenciji.
– Upravo na tome i polažemo naše šanse. Poznato je da igramo brzu košarku s dosta kontakta, energije i borbenosti. Drukčije ne znamo i svjesni smo da bez takvog pristupa ne bi mogli opstajati u A-1 ligi već dugi niz godina. Pogotovo u Jazinama sve to dolazi do većeg izražaja te svakom gostu je dobro znano kakva igra ga očekuje u 40 minuta na terenu. Mi kao uvijek ćemo na taj način pristupiti utakmici i to je jedino što možemo garantirati, a nadamo se da ćemo još jednom uzdignutih ruku napustiti parket Jazina – kazao je Pešut.


Marin prema Voštarnici




Niko Marin nije više član Sonik-Puntamike. Ovaj mladi 20-godišnji bek nakon tri sezone provedene u zelenom dresu odlučio ga je zamijeniti onim malo tamnije zelenim dresom A-2 ligaša Voštarnice. Najveći razlog odlaska u redove zadarskog A-2 ligaša su obveze na fakultetu, ali i činjenica da nije mogao u Sonik-Puntamici do željene minutaže. Na poziciji beka uz iskusnije Jurjevića i Marića pravo prednosti ipak imaju Banić, Grabovac, Grbić i Glavan koji su pod statusom zaštićenog godišta što mu je olakšalo samu odluku o promjeni sredine.