Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zbog razminiranja će zatvarati autocestu

10.11.2016. 23:00
Zbog razminiranja će zatvarati autocestu


Prošlog tjedna Zadarskoj županiji odobreni su projekti razminiranja poljoprivrednog zemljišta ukupne veličine 715.034 četvornih metara. Za navedene je poslove Zadarska županija kao korisnik dobila potporu u visini 7.335.585,15 kuna bespovratnih sredstava Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i to u okviru Programa ruralnog razvoja, Tipa Operacije 5.2.2.
Radi se o projektu na području Trnovače i Vulića Dolac u Općini Jasenice te projektu na području Općine Posedarje čija je realizacija prekinuta, obzirom na ulazak u sigurnosnu zonu autoceste. Površina koju je potrebno odraditi do završetka poslova po oba navedena projekta iznosi 62.367 četvornih metara. Oba projekta financirana su iz državnog proračuna. Treći ugovor odnosi se na poslove razminiranja poljoprivrednih površina Zadarske županije, koji djelomično zahvaćaju sigurnosnu zonu autoceste A1 u širini 200 metara. Zbog toga će se sigurno obustavljati promet autocestom, ali navodno o tome još nije postignut dogovor između Hrvatskog centra za razminiravanje i Hrvatskih autocesta.
– HCR je uputio zahtjev prema Hrvatskim autocestama za privremenu regulaciju prometa u vrijeme obavljanja poslova razminiranja u sigurnosnoj zoni autoceste A1 između čvorova Sveti Rok – Zadar II. Za obavljanje poslova unutar sigurnosne zone dogovoreno je osigurati 10 radnih dana, uz planirano dnevno radno vrijeme pirotehničara od 5 sati u vidnom dijelu dana odnosno od 08 do 15 sati te uz omogućen rad i subotom i nedjeljom. Planirano je da se navedenih potrebnih 10 radnih dana osigura u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca 2016. godine sukladno procjenama vršnog opterećenja prometa Hrvatskih autocesta, rekla nam je u kratkom telefonskom razgovoru predstojnica Ureda ravnatelja HCR-a Tajana Čičak.