Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Povijesna utakmica za Voštarnicu

Autor:

10.12.2008. 23:00
Povijesna utakmica za Voštarnicu


Igramo na svom parketu i u dobroj smo formi tako da su nam šanse po mojoj procjeni 40:60 – kaže Blaslov
Na pitanje koji košarkaški klub u Zadru i okolici ima trenutačno najbolji učinak mnogi bi teško pronašli pravi odgovor. Nije Zadar, nije Borik-Puntamika, a nisu ni Jazine već Voštarnica koja je zaslužila epitet otkrića sezone, jer su u 13 odigranih utakmica uspjeli uzdignute glave s terena otići čak 12 puta. Njihov nevjerojatan niz uspjeli su im jedino poremetiti košarkaši Kaštela koji dominiraju A-2 ligom jug. Sedam pobjeda u A-2 ligi s kojima su čvrsto usidreni na drugom mjestu i s dobrim šansama da sustignu lidera Kaštela te pet pobjeda u Kupu Krešimira Ćosića s kojima su zaslužili ulazak među 16 najboljih momčadi u državi, za svaku su pohvalu i po riječima Markija Blaslova, organizatora igre i najiskusnijeg u redovima Voštarnice, ne misle se zaustaviti ni ove subote kad im u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića dolazi u Jazine prvoligaš Svjetlost iz Slavonskog Broda.
– Ove sezone se stvarno okupila jedna odlična momčad koja je spoj mladosti i iskustva. Odlična smo klapa i imamo taj pobjednički mentalitet. Guramo odlično u ligi i jedini još uspijevamo držati priključak za Kaštelima koji su i rosterom i financijama već sada na prvoligaškoj razini, a u Kupu smo dokazali našu vrijednost pobijedivši u pet susreta i tako smo dobili priliku napraviti povijesni uspjeh za Voštarnicu ulaskom među 16 u državi – kaže 34-godišnji Blaslov koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri prošao razne momčadi, a najveći trag je ostavio svojevremeno igrajući za Zadar i Borik-Puntamiku.
U subotu u Jazinama dočekujete prvoligaša Svjetlost, eventualnom pobjedom čekali bi Zabok preko kojeg bi na red došla i velika Cibona. Mislite li da je moguće da se dogodi taj povijesni susret za Voštarnicu?
– Svjedoci smo da u sportu ništa nije nemoguće pa ni to. Ali moramo biti čvrsto na zemlji i pokušati pobijediti Brođane koji su ipak favoriti u tom susretu, ali vjerujem da imamo i mi naše adute za pobjedu. Igramo na svom parketu i u dobroj smo formi tako da su nam šanse po mojoj procjeni 40:60. Imali bismo i veće šanse da nam se nije nedavno ozlijedio centar Baričević s kojim bismo sigurno lakše zatvorili reket. Međutim, vjerujem da smo u stanju napraviti pothvat i pobijediti Svjetlost i tako razveseliti naše navijače.