Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Radoš: Odgovara mi brza igra

Autor: Šime Ćurko

10.12.2008. 23:00
Radoš: Odgovara mi brza igra

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prema svemu što smo napravili u proteklih mjeseci, znam da je Zadar bio dobar izbor – kaže Radoš
Tomislavgrad, Šibenik, Požega, Croatia 2006, Zadar. Iako ima samo 20 godina, Božena Radoš već je promijenila pet klubova.
– Počela sam u Tomislavgradu odakle sam sa 16 godina otišla u Šibenik. Tamo sam kao juniorka bila dvije godine, potpisala sam ugovor sa Šibenikom i onda išla na posudbu, prvo u Požegu, a potom i Croatiju. U Croatiji sam igra malo, a budući da je bilo očito da Šibenik na mene ne računa ozbiljno, raskinula sam ugovor. Javio se Zadar i eto me u Jazinama – opisuje Radoš put do zadarskog dresa. S obzirom da je Zadar ljetos ostao bez Ane i Marije Vrsaljko, dvije igračice koje su, između ostalog, bile stožerne igračice pod košem. Sa svojih 194 cm Radoš je dovedena da ublaži rupu koja je nastala pod obručem. U kombinaciji s Ivom Grbas Radoš to čini vrlo dobro.
– Bilo je ove sezone mojih boljih i lošijih utakmica, kao uostalom i kad je riječ o našoj ekipi. Ukupno gledano zadovoljna sam, u Zadar me pozvala Marija Mazija i odlučila sam potpisati ugovor na dvije godine. Glavni razlog je bio taj što sam za Zadar imala dobre preporuke da se kvalitetno radi s mladim igračicama. Znam da mogu i moram još napredovati i zato je odluka pala na Zadar. Prema svemu što smo napravili u proteklih mjeseci znam da sam dobro izabrala. Odgovara mi i brza igra koju trenerica Marija Mazija traži od nas.
Iza Zadra je devet utakmica u kojima je ostvareno pet pobjeda i četiri poraza. Dobar učinak?
– Mislim da jest. Imamo tri pobjede na gostovanjima, a jedini kiks je domaći poraz od Agrama, to je bila i naša najlošija utakmica. Žao mi je i zbog poraza od Pule u 1. kolu, malo je nedostajalo da tamo pobijedimo. Još uvijek ne možemo zadržati istu razine igre tijekom svih 40 minuta, ali dobro je da je više boljih nego loših razdoblja.
U nedjelju Zadar igra u Zagrebu protiv Agrama.
– To je nova prilika za pobjedu. Agram je slična ekipa kao i mi, imaju niže igračice i pokušavaju igrati dosta brzo da manjak visine ne bi došao toliko do izražaja. Bilo bi dobro kad bismo odigrali kao u prvoj četvrtini u utakmici u Jazinama. Nažalost, to je bilo jedino dobro što smo pokazali na prvoj utakmici.
Ima li straha od borbe za ostanak?
– Naša borba za ostanak traje od prvog kola i trajat će i dalje. Svjesni smo da nas čeka još puno posla. Mataš je malo zaostao, ali očekuje nas neizvjesna borba za izbjegavanje pretposljednje pozicije koja vodi u kvalifikacije.


 ZADAR U A-1 LIGI


1. kolo: B. Pula – Zadar 88:80
2. kolo: P. Požega – Zadar 76:100
3. kolo: Zadar – Agram 64:80
4. kolo: Mursa – Zadar 68:82
5. kolo: Zadar – Croatia 2006 60:72
6. kolo: Zadar – Studenac Omiš 70:88
7. kolo: Mataš N.Z. – Zadar 59:75
8. kolo: Zadar – B. Pula 79:69
9. kolo: Zadar – P. Požega 68:65