Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svojom izjavom obezvrijedio je sve hrvatske žrtve

Autor: Z L

10.12.2008. 23:00
Svojom izjavom obezvrijedio je sve hrvatske žrtve


“Ovih dana svjedoci smo kako žitelje nekih sela u zadarskom zaleđu obilazi osoba koja svojim prisustvom i izjavama ne samo da vrijeđa, nego i obezvrjeđuje one hrvatske svetinje koje su brojni branitelji branili i obranili, posebno bahato je nesjećanje i neznanje o škabrnjskom zločinu koji je bio uvod u genocid nad hrvatskim narodom.
Zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke, bivši radikal Aleksandar Vučić pohodi srpske povratnike i brine o sigurnosti i uvjetima života, suživota i budućnosti srpske manjine na ovim prostorima.
Njegov legitimni dolazak ostao bi za mnoge upitan da nije bilo onog dijela njegove izjave o Škabrnji i zločinu za kojeg on osobno nije znao, odnosno “nešto je čuo o njemu tek zadnjih par dana”. Svojom izjavom obezvrijedio je sve hrvatske žrtve, škabrnjske posebno.
Visoko pozicionirani srpski stranački čelnik i političar drznuo se hladno i nečasno izraziti stav, koji potvrđuje naša uvjerenja da je njegov dolazak samo provokacija i upozorenje da su se sva dušebrižništva s Istoka izrodila u zlo i zločin.
Udruga „Žene u Domovinskom ratu- Zadar” oštro osuđuje dio izjave A. Vučića koji direktno negira agresiju, okupaciju, a nadasve zločin koji se dogodio i koji se ne zaboravlja”, stoji u priopćenju koje potpisuje Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar”.


 PROSVJED TORNADA U SUBOTU


Članovi Udruge navijača Tornado Zadar najavljuju prosvjed koji će se održati na Narodnom trgu 13. prosinca s početkom u 11 sati, a kao glavni povod navode izjave potpredsjednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, bivšeg Šešeljevog radikala koji je nedavno posjetio i pripadnike srpske nacionalne manjine u zadarskom zaleđu.
– Nakon izjava da je Oluja najveći zločin u Hrvatskoj mi to nećemo ni tolerirati niti dopustiti, jer je to jednostavno sramota. Svi dijelimo isto mišljenje u vezi toga i s obzirom da nitko drugi u Hrvatskoj nije reagirao na takve izjave mi smo se osjetili prozvani, stoga se nadam da će se u subotu dosta njih odazvati ovome pozivu na prosvjed, kazao je Milan Bačić član Udruge navijača Tornado Zadar. (K. Be.)