Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dio objekta “Tina vjenčanja” mora se srušiti

Autor: Siniša Klarica

10.12.2009. 23:00
Dio objekta “Tina vjenčanja” mora se srušiti


Građevinska inspekcija izdala je rješenje o rušenju dijela objekta „Tina vjenčanja”. Investitoru Marinku Luliću, bratu poznatijeg Ivana Lulića, vlasnika zadarske „Mehanizacije” i prvog čovjeka Kuglaškog kluba Zadar, naloženo je da u roku deset dana ukloni svoju bespravno poduzetu gradnju.
Obiteljska svađa Lulićevih oko posjeda koji se nalazi na samom vrhu zadarskog Bulevara, tako je dobila novi nastavak. Marinko Lulić, a prema vlastitom tumačenju, godinama nije mogao ishoditi građevinsku dozvolu za sanaciju u ratu stradalog dijela poslovnog prostora. Međutim, njegov brat Ivan se uknjižio i za sada je vlasnik dijela na kojem je Marinko počeo sanaciju ili gradnju. Spor oko vlasništva se na zadarskom sudu vodi već punih šest godina.
Zanimljivo je da je upravo jučer sahranjen ključni svjedok, stanoviti Joso Fabulić od kojeg je navodno kupljen dio spornog zemljišta. Naime, Marinko Lulić ustraje u svojoj tvrdnji da Fabulić njegovom bratu Ivanu nije prodao baš taj komad zemlje zbog kojeg Marinko ne može dobiti potrebne dozvole za gradnju. Što više, ni Grad Zadar ne dozvoljava Marinku Luliću da se uknjiži na dio zemljišta kojeg koristi već 40 godina, kako bi mogao zaokružiti građevinsku parcelu. Marinko Lulić podnijet će žalbu na rješenje građevinske inspekcije, ali žalba, kao što je poznato, ne odgađa izvršenje uklanjanja objekta iz prostora.