Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tankerkomerc radnicima isplatio plaće

Autor: Siniša Klarica

10.12.2009. 23:00
Tankerkomerc radnicima isplatio plaće


Uvjeren sam da će već krajem prvog tromjesečja 2010. Tankerkomerc prebroditi sve ove krize i da teškoća u poslovanju više neće biti, kaže Dario Jurin
Nakon dva mjeseca kašnjenja, djelatnicima Tankerkomerca jučer je na njihove račune „sjela” plaća. Poslovni problemi, aktualna recesija, dijelom su razlozi zbog kojeg je ova renomirana zadarska tvrtka došla u situaciju da i ona počne kasniti s isplatom plaća. Kao razlozi spominju se nerentabilnost poslovanja u pojedinim djelovima tvrtke, ali i problemi oko izgradnje tvornice bio-goriva u Gaženici. To se moglo iščitati iz nedavne izjave predsjednika Nadzornog odbora Tankerkomerca Bože Jusupa koji je rekao da se izgradnja tvornice, zbog recesije odgađa do daljnjeg. Kako je posao bio na obujmu godišnjeg prometa tvrtke, a u njega se ušlo prije recesije i odustajanje nekih partnera, jasno je da je to stvorilo poteškoće tvrtki koja su se kasnije manifestirala i u neisplati plaća.
– Zadovoljni smo što smo uspjeli isplatiti plaće. Ostaje nam još jedno kašnjenje od nekih mjesec i pol dana koje ćemo vrlo brzo riješiti. Unatoč svemu, ja sam uvjeren da već krajem prvog tromjesečja 2010. Tankerkomerc prebroditi sve ove krize i da teškoća u poslovanju više neće biti, rekao je nakon jučerašnje isplate plaća predsjednik uprave Tankerkomerca Darijo Jurin.
Svoj optimizam Jurin gradi na sve učestalijim poslovnim aktivnostima koje Tankerkomerc poduzima u posljednje vrijeme. Za sada se u upravi trvrtke o njima ne žele izjasniti, ali napominju da bi javnost o novim poslovnim potezima ove zadarske tvrtke moga vrlo brzo doznati. Sve to, naglašavaju u Tankerkomercu, vratit će mir u kuću i otvoriti neke nove poslovne horizonte u tvrtki koja je dugo godina bila simbol zadarskog poslovnog uspjeha.