Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vještine govora i pregovaranja

Autor:

10.12.2009. 23:00
Vještine govora i pregovaranja


Seminar je namijenjen svima onima koji stalno ili povremeno sudjeluju u pregovaranjima, neovisno o tome je li riječ o pregovorima nabave, prodaje ili realizacije projekta
U Razvojnoj agenciji Zadarske županije jučer je započelo održavanje dvodnevnog seminara na temu “Vještine pregovaranja i govorne vještine”.
Seminar je namijenjen svima onima koji stalno ili povremeno sudjeluju u pregovaranjima, neovisno o tome je li riječ o pregovorima nabave, prodaje ili realizacije projekta. Uglavnom su to poduzetnici i njihovi zaposlenici, no kako kaže Matilda Dragić, stručna suradnica za malo i srednje poduzetništvo u Razvojnoj agenciji, navedene vještine korisne su u poslovnom i privatnom životu.
Tijekom treninga planirano je upoznati polaznike s procesom pregovaranja – od pripreme za pregovore, postavljanja ciljeva pregovora, odabira odgovarajuće strategije, tehnika vođenja poslovnih pregovora, pa do zaključivanja pregovora. Također, trening uključuje i vježbu svakog polaznika u situacijama pregovora te snimanje kamerom, analizu i povratne informacije.
Kao teme koje će biti obrađene izdvajaju se: proces pregovaranja, pregovarački profil, strategije pregovaranja, analiza i razvoj potreba, moć postavljanja pitanja, slušanje te ključni faktori i principi uspješne komunikacije i govorne vještine. Usto obradit će se i područja poslovnog razgovora, verbalnog i neverbalnog komuniciranja, kao i komuniciranje telefonom i osnovne vještine osobne prezentacije.
– Odaziv za seminar je dosta dobar, budući da je tema vrlo aktualna i kod nas se ne izvodi baš često, kaže Dragić, napominjući da se na seminar prijavilo trideset sudionika.
Predavač je Orhan Lujinović koji je veći dio svoje karijere proveo u području marketinga.