Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Poduzetnici žele znati koje su prednosti udruživanja u klastere

Autor: Ante Vidović

10.12.2012. 23:00
Poduzetnici žele znati koje su prednosti udruživanja u klastere


Seminar na temu “Gospodarska udruženja u klastere – zajedno do uspjeha”. Predmet radionice je upoznavanje poduzetnika s oblikom zajedničkog gospodarskog djelovanja kroz udruživanje u klastere ili gospodarske “grozdove”


U Razvojnoj agenciji Zadarske županije jučer je započeo dvodnevni seminar na temu “Gospodarska udruženja u klastere – zajedno do uspjeha”. Predmet radionice je upoznavanje poduzetnika s oblikom zajedničkog gospodarskog djelovanja kroz udruživanje u klastere ili gospodarske “grozdove”, a predavačica je Hrvojka Skoković.
– Na radionici sudjeluje desetak sudionika. Ona se održava u sklopu edukacije za poduzetnike. Potrebu za njenim održavanjem pokazali su naši poduzetnici. Oni žele znati koje su prednosti i pogodnosti udruživanja u klastere, njihova prava i mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava, kaže Martina Knežević iz Razvojne agencije.
Radionica o klasterima pokriva sljedeće teme: konkurentnost u uvjetima globalizacije, što su klasteri i zašto su važni, načelo i osnovni kriteriji stvaranja i razvoja klastera, osnovni oblici organiziranja klastera i izrada ugovora o međusobnim odnosima, definiranje pravnog oblika subjekta koji će upravljati klasterom, upravljanje klasterom, bespovratne potpore iz Europskih fondova i međunarodna suradnja.