Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Još se utvrđuju uzroci nesreće u kojoj je poginuo ribar

10.12.2013. 23:00
Još se utvrđuju uzroci nesreće u kojoj je poginuo ribar


Dan nakon što je u pomorskoj nesreći kod Velog Ždrelca loveći lignje smrtno stradao Lenko Belić iz Ugljana, stigla su i službena izvjeća o ovom nesretnom događaju iz resorng ministarstva i policije.
– Jučer popodne uslijed naleta glisera na brodicu kod otoka Ugljana jedna muška osoba zadobila je po život opasne ozljede te je ozlijeđeni nedugo potom preminuo. Lučka kapetanija Zadar u ponedjeljak u 16.40 sati zaprimila je dojavu o pomorskoj nesreći u predjelu sjeverozapadnog dijela otoka Ugljana, na poziciji između uvale Sušica i rta Sveti Petar, o čemu je obaviještena Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), te je pokrenuta akcija spašavanja – stoji u priopćenju uz napomenu kako je gumenjak kojim je upravljao 54-godišnji D. A. naletio na brodicu (kaić) luke upisa Preko, kojom je upravljao L. B. (66), a koji koji je u sudaru zadobio po život opasne ozljede te je iz brodice pao u more. Izvukli su ga O. B., brat ozlijeđenog, uz pomoć D. A., vlasnika glisera te D. S. koji je svjedok nesreće nakon čega su unesrećenog prevezli u Ugljan.
Tamo ih je čekala ekipa Hitne medicinske pomoći, no oni su na žalost mogli samo konstatirati smrt. Uzroke nesreće utvrdit će inspektori Lučke kapetanije Zadar u suradnji sa Pomorskom policijom i Županijskim državnim odvjetništvom koji to nisu bili u mogućnosti učiniti u ponedjeljak nakon nesreće zbopg vremenskih prilika, odnosno mraka.
Zadarska policija u svom je izvješću navela kako su oko 16 sati zaprimili dojavu da je u pomorskoj nesreći u blizini prolaza Veli Ždrelac kod otoka Ugljana u naletu glisera na brodicu smrtno stradao muškarac. Na kriminalističko istraživanje priveden je 54-godišnji D. A. iz Zadra kojeg se sumnjiči da je, upravljajući gliserom na udaljenosti od 50 metara od obale, udario u brodicu u kojoj se nalazio 66-godišnji muškarac te ga usmrtio.