Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Milin: Bili smo gosti na svom terenu

10.12.2013. 23:00
Milin: Bili smo gosti na svom terenu


Ferdo Milin, trener Zadra, nakon utakmice s Hajdukom u eter je poslao zanimljivo razmišljanje o tome kako se njegova momčad od katastrofalnih izdanja u dvije domaće utakmice protiv Istre 1961 pretvorila u družinu koja je imala Hajduk u šaci.
– Mi kao da smo igrali s Hajdukom u gostima. Imali smo najmanje tisuću gledatelja koji su navijali protiv nas i vrijeđali Hrgovića. To je sigurno ostavilo traga u pristupu mojih igrača.
Dakle, jasno je. Zadar se ove sezone nečemu može nadati samo ako je – gost. Pa taman to bilo na vlastitom terenu. Nije bez razloga Milinova momčad od 17 bodova ove sezone 11 osvojila na gostovanju (unatoč Milinovu razmišljanju bod protiv Hajduka upisat ćemo u kategoriju domaćih). Zanimljivo, u posljednjih šest nastupa na Stanovima Zadar je upisao četiri poraza, a po jedan bod osvojio je protiv – Dinama i Hajduka. Veliki očito inspiriraju male. Ako se tako može objasniti relacija između Zadra s jedne i Hajduka i Dinama s druge strane. Logično je stoga bilo pitati Milina zašto mu momčad ne igra češće onako kako je igrala protiv Hajduka.
– To morate pitati igrače. Kad je riječ o meni kao treneru ništa se nije promijenilo u pristupu treninzima i utakmicama. Međutim, nešto je moje igrače pokrenulo. Mogu pretpostaviti da je to bila ozljeda vratara Mladena Matkovića ili atmosfera na tribinama.
Štogod pokrenulo Zadar ispalo je dobro jer Zadar odavno nije izgledao tako rastrčano, borbeno, karakterno. Odavno Zadar nije imao takav momčadski duh i konačno smo vidjeli utakmicu u kojoj je od početka bio dojam kako Zadar ne može izgubiti.
Zadar je pokazao i dokazao da vrijedi, istina ne baš petog mjesta, jer je ta pozicija teško uhvatljiva, ali za više od borbe za ostanak, svakako. Međutim za to neće biti dovoljne samo utakmice s Hajdukom i Dinamom u kojima će igrači “gristi travu”. Za takav doseg treba kog kuće pobjeđivati Hrvatski dragovoljac, Slaven Belupo, Istru 1961… Tek tada u potpunosti ćemo se moći složiti s Milinom kada govori o vrijednosti i karakteru ove momčadi.