Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bilo je teško do kraja zadržati motivaciju

Autor: Andrija Dešpoja

11.01.2010. 23:00
Bilo je teško do kraja zadržati motivaciju

Foto: Zvonko KUCELIN



Posljednja ovosezonska utakmica u Eurocupu za košarkaše Zadra će ostati u lijepom, ali najvjerojatnije ne i predugom sjećanju. Utakmica više revijalnog nego natjecateljskog tipa u kojem se moglo svjedočiti čak blizu 200 ubačenih poena sigurno je ponudilo gledateljima veću zabavu nego da je bila ona prava prvenstvena muška utakmica u kojoj znaju često pucati i živci navijača.
Mnogo atraktivnih i nadasve neformalnih poteza, uz na kraju visoku pobjedu više je moglo naravno zadovoljiti domaćeg stratega Zmagoslava Sagadina nego njegovog litavskog kolegu Antanasa Sireiku koji je unatoč ponižavanju njegove momčadi na parketu Krešinog doma bio vrlo raspoložen i pristupačan nakon utakmice. Sigurno bi bio i mnogo opsežniji u svojim opservacijama da bolje vlada engleskim jezikom što ga je na kraju spriječilo da kaže više od dvije rečenice, iako se moramo priznati svojski trudio pa makar i raznim gestikulacijama koje je koristio u svome izražaju. U njima je jasno dao do znanja koliko je Zadar bio bolji protivnik u obje njihove međusobne utakmice.
– Već nakon naše prve međusobne utakmice u našoj dvorani bilo je jasno da smo izgubili priliku za plasman u sljedeći rang, pa je ova utakmica bila malog lakšeg intenziteta. Ipak treba čestitati Zadru na odličnoj igri i pokazali su da su moćnija momčad od nas, pogotovo u obrambenom dijelu. Prvu četvrtinu smo pružali otpor, no u drugoj četvrtini smo bili nadigrani i to je prelomilo utakmicu. To je život – zaključio je Sireika svoj mali govor u kojem je uspio i nasmijati prisutne sa svojom simpatično nespretnom prezentacijom engleskog jezika.
S druge strane, ni Sagadin nije bio mnogo pričljiviji od litavskog stratega, a u svojem viđenju utakmice je istakao kako je ta nevjerojatna druga četvrtina koja je pripala njegovim igračima rezultatom 39:16 bila jasan pokazatelj u kojem pravcu će ići ovaj dvoboj.
– Napravili smo nenormalnu veliku razliku u drugoj četvrtini, pogodili sve što smo gađali i došli do tih velikih 30 razlike. U drugom poluvremenu je bilo teško zadržati istu motivaciju kod igrača i to smo na kraju uspjeli odraditi vrlo korektno da razlika na kraju nije puno propatila – lakonski kratak i jasan je bio Sagadin, koji se nakon male ovosezonske avanture u Eurocupu može bez opterećenja posvetiti samo regionalnoj ligi u kojoj će se izgleda voditi teška bitka do posljednjeg kola za dohvatiti kapitalno četvrto mjesto koje vodi na Final four.