Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Krećemo svi od nule

Autor: Andrija Dešpoja

11.01.2010. 23:00
Krećemo svi od nule

Foto: Vedran SITNICA



Svi u momčadi krećemo od nule početkom ovih priprema. Konkurencija je žestoka došli su neki novi igrači i moramo se svi uhvatiti za isti štap i gurati zajedničkim snagama


Prozivka je obavljena te je pred nogometašima Zadra mjesec i pol dana prolivanja krvi, znoja i suza dokazivajući se pred stručnim stožerom koji je odabrao ukupno 28-oricu igrača za nastavak sezone u kojem prvoligaša sa Stanova očekuje 13 važnih utakmica. Momčad koja je provela jesen na okupu ostala je ista dok im je pridodana još petorica perspektivnih igrača koji su pristigli iz Treće lige jug (Anić, Batur, Banović, Rašo, Žilić). S takvim kadrom pred Zebićem je zadatak zadržati Zadar u elitnom rangu hrvatskog nogometa, a prije svega želja je stabilizirati igru i rezultat gdje je cijelu jesen bilo po sistemu toplo-hladno. U takvom ritmu svoju talent je pokazivao i donedavni U-21 reprezentativac Marin Ljubičić koji predviđa zadarsko proljeće u nastavku prvenstva. Nekadašnji igrač Hajduka, inače Imoćanin, sigurno se ne može zadovoljiti jesenskim učinkom u kojem se utopio u sivilo cijele momčadi, a rješenje je u maksimalnom angažmanu kako na pripremama tako i na utakmicama za što je neophodna odlična fizička i psihička sprema.
– Svi u momčadi krećemo od nule početkom ovih priprema. Konkurencija je žestoka došli su neki novi igrači i moramo se svi uhvatiti za isti štap i gurati zajedničkim snagama. Prvi dio sezone je prije za zaboraviti nego se prisjećati, pa nam ne ostaje ništa drugo nego zasukati rukave i vratiti lijepe vijesti na Stanove u proljeće – prve su riječi Ljubičića koji smatra da u Zadru ima dosta talentiranih i kvalitetnih igrača, ali se treba poraditi na psihičkom i voljnom momentu koji je znao ove jeseni zaštekati.
– Znali smo u dosta utakmica ove jeseni izgubiti u trenucima kad bi trebali malo stati na loptu, taktički se bolje postaviti. U tom pravcu ćemo osim naravno, fizičke spreme, najviše raditi. Svi znamo igrati nogomet, no trebamo naučiti igrati i na rezultat. Pretežno smo mlada momčad i imamo potencijal da sljedećih sezona Zadar bude pravo osvježenje lige, samo moramo pronaći onu nit oplemenjivanja dobre igre u rezultat, što će se već nadam se, popraviti u proljetnom dijelu.
Pristigli su petorica igrača koji su do jučer trčali po trećeligaškim travnjacima. Kakav dojam je to ostavilo u svlačionici.
– Iznimno mi je drago, nadam se i ostalim suigračima, da se Zadar orijentirao na igrače iz svog kraja što je model po kojem bi trebali raditi svi hrvatski klubovi. Dobro znam kakav je osjećaj kad te kao domaćeg igrača trener stavi po strani zbog stranca upitne kvalitete. Taj stranac je tek prolaznik dok domaći igrači su pravo bogatstvo kluba. Sigurno će ova petorica dobiti poštenu priliku za dokazivanje, a i sam trener Zebić je naajavio da nitko nema zabetoniranu poziciju u prvih 11 što je samo sebi dobro za stavranje prave zdrave konkurencije.
 


 ZANIMLJIV ŠTIMCU




Ipak ste u Zadru iako je bilo nekih poziva u druge klubove, pogotovo je odjeknuo onaj Igora Štimca iz NK Zagreba.
– Sigurno godi kad se Štimac, kojeg vrlo poštujem, zanima za mene, no za takve stvari se brine moj menadžer. Moje je trenirti i pokušati što boljim prtezentacijama na terenu pokazati da vrijedim sveg tog raspitivanja. Mislim da je iza mene jedna loša jesen i u prvom planu je podignuti se radom na treninzima na željenu razinu. Nadam se da ću ovog proljeća dokazati da je nestabilna jesenska forma iza mene, a što naravno podrazumijeva i češće pobjede Zadra.