Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Željeli su pobjedu više od nas

Autor: Andrija Dešpoja

11.01.2010. 23:00
Željeli su pobjedu više od nas

Foto: Filip BRALA



Poslije smo se pokušavali vratiti u utakmicu, no imali su svoj dan, dok mi nismo, i na kraju su zasluženo slavili. Htjeli su tu pobjedu više od nas i to se pokazalo dovoljnim, iako im je bila dosta sužena rotacija – kaže Ivanov
Iza košarkaša Borik-Puntamike je još jedno bolno posrtanje na gostujućim terenima A-1 lige. Unatoč svim najavama kako ih u Šibeniku čeka nikad lakših 40 minuta do toliko čekanog gostujućeg uspjeha opet se sport pokazao totalno nezahvalnim za ikakvu prognozu. Domaći košarkaši su u proteklom razdoblju ostali bez tri stožerna igrača (Bilan, Rahimić i Petković) s kojima su na početku sezone najavljivali ulazak u Ligu za prvaka i put do važna dva gostujuća boda je za Puntamičane bio više nego otvoren. Ipak treba nešto i odigrati u tih 40 minuta, ali tako Plantakovi igrači izgleda nisu mislili, jer su jedino uspjeli demonstrirali kako se igra šuplja obrana, a u prilog im ne ide činjenica da su brojčano bili nadmoćniji na klupi koja kod Šibenčana u ovoj utakmici praktički nije ni postojala.. Naime, dovoljna im je bila velika inspiracija tek šestorice igrača koji su kombinirano ubacili nevjerojatnih 92 poena i tako poručili zelenima da svoje prve gostujuće bodove slobodno mogu početi tražiti u nekoj drugoj dvorani. S ovim presjekom situacije slaže se Ive Ivanov, centar Puntamičana kojemu nije ništa ostalo nego priznati da su domaćini bili puno bolji i zasluženo slavili.
– Svi su govorili i najavljivali kako ćemo se lako obračunati s raspadnutim Šibenikom, ali se još jednom u sportu pokazalo kako nema podcjenjivanja. Htjeli smo pobjedu i htjeli smo odigrati puno bolje nego što jesmo, ali jednostavno nije nas išlo. Svemu tome je dosta doprinio i naš jalov pristup od početka utakmice, dok su naprotiv domaći košarkaši bili stvarno napaljeni da dokažu da su u stanju pobijediti bez te trojice važnih igrača.
Od početka utakmice sve je krenulo krivo. Nikako niste mogli pronaći ritam i Šibenik vam je napravio veliku razliku.
– Od podbacivanja je sve krenulo nizbrdo. Njihov najiskusniji igrač Maleš je krenuo bravurozno, ponio ih je prema desetak poena prednosti i uspio razigrati ostale suigrače. U drugoj četvrtini otišli su na plus 16 (39:23) i nismo mogli bačvu pogoditi dok je njima ulazilo sve što bi uputili prema košu. Uspjeli smo doći malo sebi krajem druge i početkom treće četvrtine. Stigli smo na samo minus dva (53:51), ali onda je sve u svoje ruke preuzeo Filipović i nismo mogli do kraja nikako doći do nekog egala gdje bi mogli zaprijetiti – komentirao je tijek susreta Ivanov koji ne može nikako objasniti zašto Borik-Puntamika ne može preslikati fanatičan pristup, zalaganje i granitnu obranu iz Jazina na gostujuće terene.
– Svaki put nam se postavlja isto pitanje, a pravi odgovor nitko od nas ne može dati. Svjesni smo činjenice da možemo igrati na takav način što smo dokazali svim pobjedama u Jazinama, ali van naše dvorane kao da smo neka druga momčad.
Ovaj put ste imali na papiru nikad lakši posao. Ipak je s druge strane bilo tek sedmorica igrača Šibenika (uz tri juniora koji su popunjavali broj) naspram deset vaših, a cijelu utakmicu kao da je bila obrnuta situacija.
– Svjesni smo bili toga, ali su oni igrali s takvom energijom i žarom da smo odmah na startu gubili deset razlike. Poslije smo pokušavali se vratiti u utakmicu, no imali su svoj dan dok mi nismo i na kraju su zasluženo slavili. Htjeli su tu pobjedu više od nas i to se pokazalo dovoljnim iako im je bila dosta sužena rotacija.
Uklopili ste se u sivilo gotovo cijele momčadi s tek postignutih 6 poena. Nedostajao je uobičajeni doprinos koji inače pružate na utakmicama.
– Slažem se. Nisam bio na nekoj razini, imao sam loš dan. Uglavnom smo svi odigrali ispod svojih mogućnosti osim Mrve i Jurjevića, dok jedino može veseliti dobra partija Baždarića (13 poena), ali ipak je to bilo malo raspoloženih pojedinaca da bi se slavilo na Baldekinu protiv ovako razigranog Šibenika.


Darda potopljena u Dubrovniku


Nastavak A-1 lige u 2010. godini ponudio je nove omjere snaga, jer je većina momčadi uspjela pojačati svoje sastave, pa je VROS Darda koja je najsigurnije plovila ligom teško nastradala u Dubrovniku (93:65) za koji je prve minute odigrao Cibonin junior Filip Krušlin. Split je bez Batine u jednoj tvrdoj utakmici uspio nadvisiti Kaštelane (56:64), dok su najbolji posao napravili Zabočani slavivši u Trogiru (89:91) i to poenima Leža u zadnjoj sekundi susreta. Svjetlost je očekivano svladala na svom parketu Dubravu (97:74) i tako istaknula legitimnu kandidaturu za jedno od prva četiri mjesta koje vode u Ligu za prvaka.