Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nakon poraza najbolji lijek pobjeda

11.01.2011. 23:00
Nakon poraza najbolji lijek pobjeda


Imamo veliki motiv u tome što želimo isprati gorak okus iz Darde. Ne smijemo dopustiti da, ne daj Bože, uđemo u nekakvu negativnu seriju koja bi nas dovela u vrlo neugodnu situaciju


Porazi kao što je  bio posljednji kod VROS  Darde uvijek se što prije žele  zaboraviti. Nije to bila večer  igrača u zelenom koji su po  povratku iz daleke Baranje  marljivo prionuli pripremi za  nadolazeći ispit u Jazinama u  subotu. Stiže Dubrava s kojom su odigrali posljednju  utakmicu u 2010. godini. Taj  poraz je donio ispadanje iz  Kupa Krešimira Ćosića, a sad  se želi naplatiti dug u prvenstvu. Marino Jurjević je  izrazio nadu da se neće ponoviti blijeda partija iz  prošlog kola, pogotovo ona iz  drugog poluvremena kad je  doživljeni pravi potop.
– Dobro smo stajali u prvom poluvremenu. Vodili  smo konstantno u tom razdoblju i prava je šteta što  nismo na poluvrijeme otišli sa  10 poena prednosti. Imali  smo samo minimalno vodstvo  koje više nismo uspjeli dohvatiti u nastavku. Oni su ušli  mnogo agresivnije u trećoj  četvrtini. Dopustili smo im da  se razmašu i do kraja smo im  doslovno ušli u žrvanj. Podsjetilo me na našu utakmicu  sa Splitom, samo smo ovaj put  mi bili u ulozi Splićana –  kazao je Jurjević koji je Baranji uspio ubaciti za njega  mršavih pet poena. To bi se  sve izdržalo da nije takav ili  gori učinak imala većina njegovih suigrača.
– Podbacili smo svi osim  Škifića, Pešuta i možda Čakaruna. Jednostavo nije bio naš  dan, a sa dva do tri igrača se  ne može ostvariti uspjeh. Mi  jedino uspijevamo pobijediti  kad igraju svi kako treba.  Onda smo svakome težak  protivnik.
Unatoč porazu ostali ste  još uvijek visoko na ljestvici.  No razlika između drugog i  pretposljednjeg je tek dvije  pobjede ili poraza. Stoga se  pobjeda protiv Dubrave nameće kao imperativ.
– Sigurno je imperativ svladati Dubravu. Moramo u tu  utakmicu ući 400 posto i nametnuti svoju igru. Imali smo  nedavno sraz u kupu koji nam  je opomena da se ne smijemo  opuštati ni u jednom trenutku. Također imamo veliki  motiv u tome što želimo isprati gorak okus iz Darde. Ne  smijemo dopustiti da, ne daj  Bože, uđemo u nekakvu negativnu seriju koja bi nas  dovela u vrlo neugodnu situaciju.
Kako je vama igračima sjela treća ovosezonska igračka  rošada Pavić-Ružić?
– Dobro se čini zasad. Ružić  je igrač prepun iskustva koji  poznaje košarku. I u dobroj je  kondiciji, a također vrlo dobar u oba pravca. Jedino mu  možda nedostaje malo utakmica, ali kako bude vrijeme  odmicalo, bit će bitna karika  u našoj igri – za kraj je kazao  Jurjević.