Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nedostajao kontinuitet dobre igre

11.01.2012. 23:00
Nedostajao kontinuitet dobre igre


Šteta, imali smo odlično otvaranje u kojem smo napravili lijepu zalihu za ostatak utakmice, međutim pokazalo se da nemamo taj potreban kontinuitet dobre igre i u ovoj utakmici – kazao je Marić


Novogodišnja ligaška premijera zamalo je bila vrlo uspješna po košarkaše Sonik-Puntamike. Na gostovanju kod favorita za ulazak u Ligu za prvaka, šibenskog Jolly JBS-a igrači Nevena Plantaka pokazali su na trenutke odličnu igru, međutim u konačnici ih je dočekao očekivani poraz. Da je bilo preslikati fenomenalno odrađenu prvu četvrtinu na ostatak utakmice onda bi zeleni pobjegli sa začelja ljestvice koje im je izgleda postaje sve teža realnost kako liga odmiče prema svom kraju. Sve dobro napravljeno u toj prvoj dionici u kojoj su Puntamičani stekli veliku prednost od 14 poena, upropašteno je u drugoj četvrtini koja je bila katastrofalna šo se napada i obrane tiče. Domaćin je serijom 26-8 zapečatirao put ka sigurnoj pobjedi, a Puntamičani su do kraja pokušali vratiti onu igru iz prvih 10 minuta, no nije bilo previše raspoloženih pojedinaca u momčadi Nevena Plantaka. Od pojedinaca zadovoljili su samo neki, poput Pešuta koji je ubacio 17 poena ili Ramljaka i Marića (11 poena) koji su imali svoje dobre dionice tijekom utakmice. Upravo dobra igra Petra Marića je jedna od pozitivnijih impresija koje su Puntamičani mogli odnijeti sa Baldekina, a za samog Marića znači i buđenje nakon loše odrađenog prvog dijela sezone.
– Što vrijedi isticati moj ili učinak drugih igrača kad smo na kraju ostali bez bodova. Bilo bi mi puno draže da smo pobijedili, a da sam bio najgori na parketu. Šteta, imali smo odlično otvaranje u kojem smo napravili lijepu zalihu za ostatak utakmice, međutim pokazalo se da nemamo taj potreban kontinuitet dobre igre i u ovoj utakmici. Druga četvrtina je bila tipični primjer kako ne bi smjeli odigrati i to je domaćin obilato iskoristio za rezultatski preokret.
Ta crna rupa u drugoj četvrtini bila je dovoljna da se više ne uspijete vratiti u utakmicu. Na vidjelo je ponovno izišla vaša ovosezonska boljka, loš vanjski šut i katasrofalna slobodna bacanja.
– Nismo uspjeli više konkretno zaprijetiti nakon te druge četvrtine u kojoj smo zabili tek osam poena. Imali smo doduše još nekoliko dobrih intervala kao što je bio onaj početkom treće četvrtine kad smo se primakli na samo dva zaostatka, međutim razigrali su se bitne šibenske poluge Mrva i Ross, a s naše strane nije bilo konkretnog odgovora tako da smo otklizali lagano prema porazu. Istina imali smo dosta problema sa vanjskim šutom, nismo uspjeli zabiti niti jednu tricu iz 13 pokušaja, a i promašili smo čak 15 slobodnih bacanja. Također smo u završnici imali dosta promašenih zicera i jednostavno nakon toliko kikseva u napadu nismo bili u stanju učiniti ništa više osim poraza od 11 razlike.
Pred vama je u nedjelju novi teški ispit, dolazi vam lider Split.
– Jedna od težih, ali i s druge strane gledajući i lakših utakmica. Protiv Splita nećemo trebati dodatnu motivaciju, jer se radi o velikom imenu i favoritu lige. Sigurno ćemo se dobro pripremiti i nadam se da ćemo naše navijače uspjeti razveseliti s pobjedom na koju tako dugo čekaju – zaključio je Marić.