Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Hrvatska sloga otvorila prostorije izložbom Milana Ciglara

Autor: Valentina Mlađen

11.01.2013. 23:00
Hrvatska sloga otvorila prostorije izložbom Milana Ciglara

Foto: Vedran SITNICA



Izložbom zadarskog umjetnika Milana Ciglara otvorene su nove prostorije Udruge Hrvatska sloga “Klub HS” na adresi Medulićeva 2. Prostorije su opremljene šankom, stolovima i sjedalicama, a prostor je zamišljen kao mjesto susreta i sastanka članova udruge i njihovih prijatelja.
– Hrvatska sloga u Zadru djeluje oko godinu dana s ciljem zaštite prirode, ljudskog dostojanstva i kulturne baštine. U Klubu smo zamislili održavanje uglavnom kulturnog programa, ali i tematskih tribina o aktualnim pitanjima, rekla je Ivana Karamarko, glasnogovornica Udruge. Najavila je i večer poezije koja će se održati već u ponedjeljak, ali i besplatni tečaj glagoljice koji će u Klubu voditi Dario Tikulin, a za koji se još uvijek zaprimaju prijave polaznika.
Prostor za Klub Udruga je dobila uz pomoć ravnateljice Narodnog muzeja Zadar Renate Peroš te Grada Zadra s kojima, kako kaže Karamarko, imaju izvrsnu suradnju na brojnim projektima. Prostorije su uredili sredstvima Udruge.
O izložbi koja je otvorena uz otvorenje Kluba govorio je umjetnik Boris Žuža.
– Treba naglasiti Da je Ciglar autor, ali i veliki zaljubljenik u svoj likovni rad. Tematski interesi su mu vrlo široki, a kreću se u različitim područjima figurativnog i nefigurativnog izraza. Ipak, najsugestivniji je u likovnom kontekstu u jednom vidu pop-arta, izraza gdje na slikama varira ravne linije u kompozicijskim nizovima vodoravno, okomito i dijagonalno, rekao je Žuža.
Izložba će biti postavljena u tri ciklusa, u trajanju od tri tjedna.