Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mazija najavila uvođenje zaštićenog godišta

Autor: Šime Ćurko

11.01.2013. 23:00
Mazija najavila uvođenje zaštićenog godišta

Foto: Zvonko KUCELIN



U drugom dijelu sezone pokušat ćemo igrati tako da u svakom trenutku na parketu imamo barem jednu od mlađih djevojaka – najavila je trenerica Zadra


Pobjednik u dvoboju Zadra i Raguse u 1. kolu A-1 lige ove sezone odlučen je u završnici utakmice. Zadranke su vodile tijekom cijele utakmice, ali su Dubrovkinje stalno bile “tu negdje”. Početni uspjeh gurnuo je Zadranke u pobjednički niz u kojem su u prvih pet kola upisale četiri pobjede. Dovoljno za rješavanje velike većine briga oko ostanka u ligi.
– Za ostanak će nam sigurno trebati još poneka pobjeda u drugom dijelu sezone, ali najveći dio posla smo već obavili – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra, pred nastavak sezone u kojem njenu ekipu očekuje još 11 utakmica. Prva je danas (subota) u Dubrovniku gdje će domaće pokušati uzvratiti “bijelo-plavima” za spomenuti poraz iz prvog kola.
– I u Zadru smo se mogli uvjeriti da je Ragusa vrlo solidna ekipa, koja je s ovim kadrom igrala i u A-2 ligi. Veliko im je pojačanje Ivona Matić koja je došla pred početak sezone i s kojom smo u prvoj utakmici imali najviše problema.
Ragusa je, uz Agram, jedina ekipa koja ove sezone nikoga nije pobijedila na gostovanju.
– Zato nam i ne ide na ruku što je u prošlom kolu Ragusa kod kuće izgubila od Studenac Omiša. Njihov će motiv stoga protiv nas biti itekako velik kako ne bi izgubile dvije domaće utakmice u nizu. Ipak, i mi smo se dobro pripremili za ovu utakmicu. Dobro smo iskoristili kratku stanku u prvenstvu i očekujem da će nam forma biti na razini one koju smo imali na početku sezone.
Šest najmlađih zadarskih prvotimki (Marta Erslan, Petra Pavičić, Patricija Baždarić, Antonela Bodrožić, Mateja Žilić i Sara Frakin) u prvom dijelu sezone imale su skromnu minutažu. Mazija kaže kako će se to u nastavku sezone promijeniti.
– Sigurno je da će te igračice imati više prilike, za što se i one same moraju izboriti. Nećemo toliko inzistirati na rezultatu jer učinak koji imamo daje nam za pravo mirno ući u drugi dio sezone. U prvom dijelu nije bilo mnogo utakmica na kojim su najmlađe mogle igrati, ali sada ćemo učiti sve da to promijenimo. Pokušat ćemo igrati tako da u svakom trenutku na parketu imamo barem jednu od tih djevojaka. Sami sebi tako ćemo uvesti svojevrsno pravilo zaštićenog godišta – kaže Mazija.