Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Premijera dokumentarnog filma “Snimanje Malog diva”

Autor: Valentina Mlađen

11.01.2013. 23:00
Premijera dokumentarnog filma “Snimanje Malog diva”

Foto: Vedran SITNICA



Za otprilike dva mjeseca očekuje nas zatvorena premijera filma, a Zadrani će film, najvjerojatnije, imati priliku pogledati tijekom održavanja Zadar Film Forum Festivala, najavio je scenarist filma Branimir Čakić


Odbrojavaju se dani do potpunog završetka prvog zadarskog igranog filma “Malog diva”, a u povodu toga u Gradskoj knjižnici Zadar jučer je premijerno prikazan dokumentarni film “Snimanje Malog diva” te trailer za film “Mali div”.
Sizifov posao
– Fim je gotov, ostala nam je još kolor korekcija, soundtrack i sređivanje zvuka. Za otprilike dva mjeseca očekuje nas zatvorena premijera filma, a Zadrani će film, najvjerojatnije, imati priliku pogledati tijekom održavanja Zadar Film Forum Festivala, najavio je scenarist filma Branimir Čakić. Zatvorenu premijeru film će imati kako ne bi izgubili prava na slanje filma na festivale a, kako smo saznali, glavni festivali na koje će se Čakić i redatelj filma Igor Goić fokusirati bit će Pula film festival te Sarajevo film festival.
Čakić priznaje kako su iskustva sa snimanja filma izuzetno teška, ali nakon što je produkt gotov nije im žao uloženog vremena, truda, ali i novca.
– Činio se kao Sizifov posao raditi visokobudžetni projekt bez budžeta. Zapravo smo ga radili samo zato jer nismo znali što nas čeka. Potrošili smo puno novca, ali i truda kako bismo sve to koordinirali i snimili, no nije nam ni najmanje žao. Sve ide kako treba i čak smo u nekim segmentima zadovoljniji nego što smo očekivali, kaže Čakić.
Glavni glumac – Enio Meštrović
“Mali div” u potpunosti je zadarski film. Priča je to o ocu koji se susreće s bolešću svoga jedinog djeteta, a što i koliko je spreman učiniti za njegov spas vidjet ćemo na filmu. Glavni glumac je Enio Meštrović, a tu su i Paola Slavica, Žana Bumber, Jurica Aras, Sanja Zalović, Dragan Veselić, Josip Mihatov i mnogi drugi poznati i manje poznati Zadrani koji glume u filmu nastalom po scenariju Branimira Čakića te pod redateljskom palicom Igora Goića. Osim scenarija, Branimir je autor i originalne glazbe na kojoj još rade i skladatelj Nikola Špralja i producent Ivo Ivić. Majstori logistike su Vanja Stanković, Josip Milin i Jelena Barić. Svoj doprinos dali su i mnogi drugi entuzijasti.
Kako je naglasio Čakić, glavni cilj im je bio filmom poslati poruku, a to je samilost prema svakom obliku života, ali i infiltrirati se u filmski svijet.
Do prikazivanja filma od danas se na YouTubeu može pogledati sinoć prikazani dokumentarac “Kako je snimljen Mali div”, ali i originalni trailer filma.