Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Laura Ševarac Prvi glas Stankovaca

11.01.2017. 23:00
Laura Ševarac Prvi glas Stankovaca


Pjesmom “U meni jesen tuguje” prvu nagradu žirija 39. Prvog glasa Stankovaca osvojila je Laura Ševarac. Drugu nagradu osvojila je pjesma “Znaj da volim te” u izvedbi Anđele Bučić, a “Samo Simpatija” Maje Klarić osvojila je treću nagradu i nagradu publike. Najboljom debitanticom stankovačkog prvog glasa, s pjesmom “Prokleto dobro ljubiš”, proglašena je Ivanela Petrović.
Prvi glas Stankovaca održan je i ove godine u blagdansko vrijeme. Kako je rekao umjetnički ravnatelj Zdenko Sarađen, sve je počelo davne 1978.
– Festival se nije prekidao niti za Domovinskog rata, pa je 1991. održan u Vodicama, a 1992. i 1993. u Pirovcu. Ne moram posebno naglašavati koliko su Stankovci, a i okolica ponosni na ovu manifestaciju. Generacije pjevača prošlo je svih ovih godina pozornicom Prvog glasa, kako iz naše uže, tako i šire okolice. Neki su postali i profesionalni pjevači. Kako su se mijenjale generacije pjevača, tako su se mijenjale i prateće grupe mijenjale, ali uvijek je to bio domaći proizvod. Od davnih, ili ne tako davnih osamdesetih, preko grupe “Kontakt”, pa grupa “Jope”, a ovih zadnjih godina mlada grupa “033” predvođena njihovim maestrom, učiteljem Krešimirom Pelaićem. Oni su uporno, dva mjeseca vježbali pjesme za Prvi glas, rekao je Zdenko Sarađen.
Sarađen je podsjetio na glazbenu tradiciju koja je već 82 godine prisutna u Stankovcima. Naime, toliko je stara vrlo poznata limena glazba u Stankovcima. Zdenko Sarađen je podsjetio i na Stankovci Fest, koji je prisutan već 20 godina, a održava se povodom blagdana Velike Gospe i okuplja mlade, talente do 18 godina iz čitave Hrvatske.