Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kalmeta: Borba protiv korupcije je projekt HDZ-a, a ne SDP-a

11.02.2011. 23:00
Kalmeta: Borba protiv korupcije je projekt HDZ-a, a ne SDP-a


Hrvatska demokratska zajednica Općine Starigrad pod predsjedanjem Krste Ramića održala je sinoć u atriju hotela Alan pred oko 150 članova, simpatizera i gostiju svečanu sjednicu kojom je obilježila 21. obljetnicu svog osnutka i rada. Prethodno su na novom groblju kod centralnog križa položeni vijenci i zapaljene svijeće.
Svojom nazočnošću svečanost su uveličali potpredsjednik HDZ-a, ministar Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić, saborski zastupnici Nevenka Marinović, Ivo Grbić i Branko Kutija, državni tajnik Zoran Šikić, zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, članovi Županijskog i Gradskog odbora HDZ Zadar, načelnici, brojni uglednici, članovi i simpatizeri HDZ-a.
– Nije potrebno nabrajati sve ostvarene komunalne i infrastrukturne projekte, sve što vidite govori vam više od tisuću riječi. Naime, zadnje četiri godine u Općinu Starigrad je uloženo oko 100 milijuna kuna, ponosno će predsjednik Krste Ramić.
Biranim riječima nazočnima su se obratili Zoran Šikić i župan Stipe Zrilić.
– Nastavljamo borbu za izlazak iz gospodarske krize, ali i borbu protiv korupcije. To je projekt HDZ-a, a ne SDP-a za čije vlasti se ništa na ovome nije napravilo jer nisu znali voditi državu. Sada pokušavaju sve da bi promijenili situaciju u 9. izbornoj jedinci, no taj im gušt nećemo dati. Jedva čekam da započne izborna utakmica. Ne bojimo ih se, pobijedit ćemo na slijedećim parlamentarnim izborima, poručio je Kalmeta dodajući kako vodeći ljudi SDP-a vode “salonsku politiku” i da su “krajnje nesposobni”.
Većina Kalmetinog govora bila je uperena isključivo protiv SDP-a koji se, kaže, pojavljuje tek od izbora do izbora. Jesu li uopće ikad bili u Starigradu i zapitali ponosne Podgorce jeli im što treba? Nisu, ustvrdio je Kalmeta.
– Ponašanje SDP-ovaca ide u smjeru zaustavljanja programa gospodarskog oporavka, borbe protiv korupcije. Boje se jer su u 20 godina samo jednom imali vlast. Oni su u panici. Panično se boje borbe protiv korupcije u kojoj nitko nije zaštićen. Kad su u pitanju SDP-ovci srušili bi i državu da zaustave borbu protiv korupcije, rekao Kalmeta.
– Jedno govore, drugo rade. Oni u paničnoj želji za vlašću u duhu prošlih vremena nude govor mržnje, a mnogi od njih i mrze Hrvatsku, sve što je hrvatsko. Zabranili bi i hrvatsku pjesmu Vilu Velebita kojom se Podgorci itekako ponose, zaključio je Kalmeta.
Nakon svečane sjednice u hotelu Alan održan je i prigodni domjenak za sve okupljene.