Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadar bez Filipa Hrabrova, Goran u istom sastavu

11.02.2011. 23:00
Zadar bez Filipa Hrabrova, Goran u istom sastavu


Svima je žao što Filip više za nas neće nastupati – kaže Stipe Belić, kapetan Zadra


Ovaj će vikend nakon dulje stanke krenuti i oba županijska muška prvoligaša. Kad je riječ o Zadru na Višnjiku sve nekako sve nekako vrije, a još je uvijek aktualna vijest kako se na neko vrijeme odbojkaških utakmica i treninga ostavio Filip Hrabrov.
– Filip je sam odlučio kako neće više igrati što je za nas šteta jer je on jedan od naših najboljih pucača – odgovorio je Stipe Belić, kapetan seniora odbojkaša Zadra na pitanje hoće li Hrabrov nastupiti danas u Rijeci protiv Gornje Vežice. I trener Marin Masnić kaže kako Hrabrov ne trenira, a sam Hrabrov o pravim uzrocima svoje (nagle) odluke nije htio govoriti kao ni Josip Viduka s čijim se imenom, kako neslužbeno saznajemo, vezuje sukob s Filipom Hrabrovom na juniorskom Prvenstvu Dalmacije. Zadar se s tog natjecanja nije uspio plasirati dalje, a juniore je, zbog toga što je trener Marin Masnić bio u bolnici, vodio Filipov brat Ivan.
– Svima je žao što Filip više za nas neće nastupati. On dogodine ide na faks te će vjerojatno onda promijeniti klub a mi mu samo možemo poželjeti sve najbolje u drugom klubu i općenito u životu – kaže Belić koji vjeruje da njegova momčad u današnjem gostovanju protiv Vežice Zadar ima realne izglede za osvajanje kojega boda.
– Vežica nije od nas bolja ekipa i mi sigurno imamo kvalitetu kako bismo tamo dobro odigrali. Nije nemoguće i pobijediti samo trebamo odigrati što borbenije i možemo onda ostvariti dobar rezultat. Oni se mogu bez problema pobijediti ako bismo odigrali kako znamo. Mislim kako nas Brod i Bibinje ne mogu stići, a ostale su ekipe možda i jače od nas.
Belić dodaje i da u nastavku sezone očekuje više prilike za mlade igrače.
– Trener će sigurno kroz neke utakmice davati šansu mlađim igračima koji prošle godine i prvi dio ove sezone nisu puno nastupali. Tu prije svega mislim na Luku Bakalu koji zaslužuje više igrati pa i neke susrete započinjati, na dijagonali će vjerojatno krenuti Donat Mandić, a igrat će više i Zvonimir Barić koji može igrati na dvije pozicije. I Filip Šestan će sigurno više igrati jer je u kadetskoj reprezentaciji bio jedan od najboljih igrača i zaslužio je veliku priliku. Šteta što sada neće moći nastupiti protiv Vežice jer je ozlijedio zglob budući da je na treninzima pokazivao puno. Tu je i Matko Kulaš – imamo puno mladih igrača koji su talentirani, ali nisu dosad imali puno šanse za igru. Veliko pojačanje bit će nam Marin Bakale, koji se vratio nakon operacije. Bakale polako ulazi u prošlogodišnju formu kada je bio jedan od naših najboljih igrača – zaključuje Belić.
Bibinjci u Kaštelima
U Bibinjama nema nikakvih novosti, uglas ističu David Bugarija i Tomislav Šimunić, a s igračima se slaže i Vlado Fuzul, član uprave bibinjskoga prvoligaša. Bibinjci su počeli s treningom kasnije i kao da su nekako već prekrižili ovu sezonu u kojoj su dosad u sedam susreta uknjižili svega jedan bod i nalaze se na začelju. Vlado Fuzul kaže kako ove sezone misle pojačati rad s mladima premda ne izostaju stalne bibinjske digresije o nedostatku novaca. Preživio je bibinjski klub i gore dane, ali sigurno nije lako na začelju tablice. Danas Goran gostuje kod Mladosti iz Kaštela, a Vlado Fuzul kaže kako prvi sastav Mladosti isti dan igra europsku utakmicu pa bi ova druga momčad mogla biti danas slabija te tu vidi prigodu za eventualno iznenađenje Bibinjaca. Ipak, Mladost je na tablici kao treća bitno bolja od Gorana i svako iznenađenje bilo bi baš iznenađenje. No, nikad se ne zna s onima koji nisu navikli na predaju a Bibinjci su kompletni, samo što problema s lijevom rukom ima Josip Šimunić.