Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar u pobjedničkom filmu

Autor: Šime Ćurko

11.02.2013. 23:00
Zadar u pobjedničkom filmu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Od prve akcije bilo je lako zaključiti kako će Zadar igrati i vrlo brzo rastao je broj onih koji su u dobro popunjenoj dvorani 3 ŠC Višnjik bili spremni zaključiti kako Zadar “ovo ne može izgubiti”


Postoje filmovi u kojima je nakon nekoliko minuta sve jasno. Bez obzira gledate li film od početka ili ste u onoj kategoriji koja se, kako to vole kazati radijski reporteri, kasnije uključila. Uglavnom pogledate nekoliko scena i shvatite tko je glavni, a tko sporedni lik, tko je pozitivac, a tko negativac, i, konačno, brzo shvatite kako će film završiti.
Upravo takav, predvidljiv film, bila je utakmica košarkašica Zadra i Pule u kojoj je domaći sastav upisao sedmu pobjedu u sezoni.
– Valjda je to bio takav dan – rekla je Martina Zubak, igračica Pule nakon utakmice.
Varljiva statistika
Od prve akcije bilo je lako zaključiti kako će Zadar igrati i vrlo brzo rastao je broj onih koji su u dobro popunjenoj dvorani 3 ŠC Višnjik bili spremni zaključiti kako Zadar “ovo ne može izgubiti”. A to nisu zaključili jer su “gledali u kuglu” već su jasno čitali “znakove vremena”.
– Zadar je od početka pokazivao veliku želju za pobjedom – rekao je Ivan Đukić, trener Puljanki nakon utakmice. Rekao je i nije pogriješio jer u redovima domaćih bilo je toliko pozitivne energije da se doista moralo dogoditi čudo da Pula na Višnjiku nastavi s dobrim izdanjima iz drugog dijela sezone. Marija Mazija, trenerica domaćih, naglasak u igri svoje ekipe stavila je, dakako, na obranu, i to ne bilo kakvu obranu nego na zatvaranje Martine Zubak i Maje Ramljak, dviju najvećih (ili najviših) opasnosti Pule. Druga stavka bila je zaustavljanje Tee Buzov, organizatorice igre i šuterice gošći, a taj je posao povjeren Mariji Erslan. Kasnije su Buzov čuvale Cvjetković, potom i Sesar. Uglavnom Buzov se nije razigrala kao što je to bio slučaj u 11. kolu kada je sa Splitom gostovala (i pobijedila) u Zadru.
– Obrana je bila na pravoj razini svih 40 minuta, a kad je tako znali smo da će se otvoriti i u napadu – komentirala je Marija Erslan nakon utakmice. Upravo je nju Mazija pozvala na konferenciju za novinare. Ne bez razloga jer ono što je srednja sestra Erslan odradila u obrani za 13 minuta na parketu bilo je dovoljno da ju Mazija pohvali, premda je Erslan ostala bez pokušaja za šut, a utakmicu je završila sa valorizacijom -4. Potvrda je to samo koliko je statistika nekad varljiva.
Rastrčani Zadar
Kad smo kod potvrda još se jednom pokazalo da je dvorana na Višnjiku veliki adut “bijelo-plavih”.
– Nikad nije lako doći u Zadar i pobijedit’. Posebno ne ako odigrate ovako kako smo mi odigrali – dodala je Zubak. Ono s čime Mazija prije tih utakmica može biti zadovoljna je forma njene ekipe.
– Opet igramo s puno trke – zaključila je Mazija.
Sljedeći vikend na rasporedu je četvrtfinale Kupa u kojem je Zadar domaćin Gospiću, a A-1 liga nastavlja se utakmica 16. kola koje se igraju 23./24. veljače.