Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sad je lektira uvijek pri ruci

11.03.2011. 23:00
Sad je lektira uvijek pri ruci


Knjižnica nam je od velikog značenja, u prvom redu zbog vlastitog zbog knjižnog fonda i lektire koja nam je uvijek pri ruci, ali isto tako i sam prostor koji će nam poslužiti za kreativnije korištenje slobodnog vremena učenika, kazale su zahvalne učiteljice


Područno odjeljenje biogradske osnovne škole u Tkonu na otoku Pašmanu obogaćeno je novim sadržajem – školskom knjižnicom.
Naime, ova mala područna škola koja obrazuje osnovce od prvog do četvrtog razreda, nije do sada imala vlastitu knjižnicu pa su se djelatnici snalazili na sve moguće načine kako bi učenicima osigurali potrebnu školsku literaturu. Najčešće bi u knjižnici matične škole dizali knjige te ih sami odnosili i vraćali, no to je sada konačno prošlost.
Ovih dana u prostoru škole zaživjela je prava mala školska knjižnica koja sada raspolaže s vlastitim knjižnim fondom od 150 primjeraka. Knjige je darovala matična osnovna škola Biograd, a namijenjene su većim djelom za potrebe školske lektire. Sami učenici dali su svoj doprinos ovoj akciji te su i sami iz svojih kućnih biblioteka donijeli po jednu knjigu ili slikovnicu kako bi dodatno obogatili svoj knjižnični prostor.
U povodu primopredaje knjiga koje je malim Tkonjanima i njihovim učiteljicama uručila knjižničarka biogradske škole Marijana Boban, upriličena je i prigodna radionica pod nazivom “Posuđujem knjigu iz knjižnice”.
Tom prigodom bilo je riječi o načinu postupanja s knjigama, posudbi te rukovanju i čuvanju, što su mališani pažljivo slušali i pamtili. Ovo druženje poslužilo je i kao dogovor daljnjih aktivnosti u sklopu knjižnice gdje se planira održavanje brojnih prigodnih događanja.
Između ostalog dogovoreno je da se 21. ožujka na Svjetski dan pjesništva u novoj knjižnici održi druženje s učenicima četvrtog razreda biogradske matične škole, a gdje će učenici čitati pjesme koje su sami napisali. Jednako tako u planu je da 2. travnja kada se obilježava Međunarodni dan knjige, tkonski osnovci ugoste polaznike mjesnog dječjeg vrtića te im tom prigodom uz čitanje i daruju slikovnicu.
– Knjižnica nam je od velikog značenja, u prvom redu zbog vlastitog knjižnog fonda i lektire koja nam je uvijek pri ruci, ali isto tako i sam prostor koji će nam poslužiti za kreativnije korištenje slobodnog vremena učenika, kazale su zahvalne učiteljice. Nije potrebno posebno naglašavati da su mališani odmah pohitali po svoje knjige koje su posložene po policama i to po razredima od prvog do četvrtog.