Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sedam tisuća kuna za sedam najboljih

11.03.2011. 23:00
Sedam tisuća kuna za sedam najboljih


Najbolji studenti Sveučilišta u Zadru bit će nagrađeni poticajem od sedam tisuća kuna za svoj izvanredni rad i doprinos. Imena sedmero studenata koji će ove godine dobiti Rektorovu nagradu bit će objavljena na Svečanoj sjednici povodom Dana Sveučilišta, 25. ožujka, a prijave studenata završene su 4. ožujka. Rektorovu nagradu mogu dobiti studenti 3. godine preddiplomskih studija te studenti diplomskih studija, a svaki Odjel Sveučilišta mogao je predložiti najviše dva studenta koji se uklapaju u kriterije natječaja.
– Mislim da je do sada zaprimljeno i pripremljeno sedamnaest prijava. Osim novčane nagrade, Rektorova nagrada upisuje se u životopise, može pomoći pri daljnjem usavršavanju i upisu doktorskog studija pa i kasnije pri zaposlenju, rekla je glasnogovornica Sveučilišta Elija Vrsaljko.
Kriteriji vrednovanja za Rektorovu nagradu su ocjene, znanstvene aktivnosti, dakle objavljeni znanstveni radovi, izlaganja na znanstvenim skupovima i ostalo, stručne aktivnosti poput stručnih radova objavljenih u časopisima, izlaganja na stručnim skupovima, sudjelovanje u organizaciji znanstvenog ili stručnog skupa, demonstratura, odjelne nagrade i ostalo, a vrjednuju se i relevantne aktivnosti izvan Sveučilišta, npr. završene edukacije u jezicima, informatički tečajevi, nacionalne, županijske, gradske nagrade, vodstvo klubova itd.
Ne vrjednuju se preporuke nastavnika i/ili čelnika drugih ustanova, osobine ličnosti (samoprocjene ili procjene drugih), članstva u različitim klubovima i društvima, rekreativno bavljenje sportom i slične aktivnosti.
Osim novčane, mnogim studentima ova nagrada značit će i poticaj za još ustrajniji rad na svom usavršavanju i stjecanju znanja te promicanju Sveučilišta.