Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Običan dan u uredu

11.03.2012. 23:00
Običan dan u uredu


Uoči dvoboja Novog Zagreba i Zadra, trećeg ove sezone, bilo je samo pitanje kolika će biti završna razlika u korist domaćih. Na kraju +35 za treći uvjerljivi poraz Zadranki u susretima s ekipom iz Trnskog.
– S obzirom na razliku u kvaliteti na kraju ne mogu biti nezadovoljna. Nismo odigrali super utakmicu, ali nismo se ni osramotili. Napadački smo bili dosta dobri u drugoj i trećoj četvrtini, dobro smo odgovorili na njihovu zonu, ali smo cijelo vrijeme imali problema s obranom. Na tome moramo poraditi pred posljednje tri utakmice, posebno kada je riječ o dvoboju sljedećeg kola protiv Studenac Omiša – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra. A baš su Omišanke domaćom pobjedom protiv Medveščaka kreirale najveće iznenađenje ne samo 19. kola već i cijele sezone. Uspjeh ove sezone neuvjerljivog Studenca malo je poremetio zadarske planove u borbi za ulazak u doigravanje za prvaka, a to znači osvajanje najmanje osme pozicije. Ipak, s obzirom da Pula niže poraze u posljednjim utakmicama ekipa s Višnjika na kraju bi mogla ući među osam najboljih hrvatskih sastava, bez obzira na ishode preostale tri utakmice (Studenac, Pleter, Medveščak). A da je Novi Zagreb Zadrankama bio još jedan običan dan u uredu potvrđuje i ozljeda Lare Majstorović. Naime, u posljednjim utakmicama kao po nekom pravilu ozlijedi se najmanje jedna zadarska igračica. Tako je Majstorović na poluvremenu utakmice u Trnskom završila na snimanju u bolnici nakon udarca u glavu. Prema prvim prognozama s Majstorović će biti sve u redu pa se Zagrepčanka u zadarskim redovima sa suigračicama vratila kući. Za dvoboj Omišankama Mazija se nada oporavku dvaju Lucija, Štrmelj i Perice.
– Protiv Novog Zagreba nam je nedostajalo igračica za rotaciju – dodala je Mazija. Da se to ne dogodi i sljedeći vikend trebat će zaliječiti ozljede.
I još nešto. Iako se na utakmicama ženske košarke trice pogađaju znatno rjeđe nego kod muškaraca podatak da su postignute samo dvije trice (Salopek i Nikpalj) ipak je i za djevojke – preskroman.


NOVI ZAGREB – ZADAR 84:49


(17:8, 25:18, 20:18, 22:5)
ZAGREB – Dvorana Trnsko. Gledatelja: 100. Suci: Rogić i Krajec (Zagreb).
NOVI ZAGREB: Jurić 4, Čačić 12, Sikirić 4, Čunčić 5, Bedalov 17, Bosilj 4, Salopek 21, Matić 11, Mada 6, Mazić, Mežnarić, Brkljačić. Trener: Kristijan Jagatić.
ZADAR: Gambiraža 6, M. Erslan 5, Sesar, Balić 8, Nikpalj 10, A. Erslan 7, Majstorović 5, Bodrožić, Baždarić, Bilić 8. Trenerica: Marija Mazija.
Šut za dva: Novi Zagreb 33-57 (57%); Zadar 18-42 (42%).
Šut za tri: Novi Zagreb 1-4 (25% – Salopek); Zadar 1-7 (14% – Nikpalj).
Slobodna bacanja: Novi Zagreb 15-23 (65%); Zadar 10-13 (76%).
Skokovi: Novi Zagreb 34 (16); Zadar 23 (10).
Osobne pogreške: Novi Zagreb 21; Zadar 21.