Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Surać: Dobili smo, sretno i spretno

11.03.2012. 23:00
Surać: Dobili smo, sretno i spretno


Nakon ove pobjede mislim da smo spremni za izlazak iz grča koji nas je držao u prve tri utakmice – smatra Jakov Surać


Ako do kraja lige Zadrani uspiju sačuvati ostanak onda će im odlučujući bodovi zasigurno biti ova tri protiv Intera. Bodovi su to koji su po prikazanom na travnjaku trebali prije pripasti gostima, međutim, bljesak Zebićevih igrača u posljednjih pet minuta je pokazao da još u zadarskoj svići ulja ima, unatoč katastrofalnih 265 minuta ovog proljeća. Isto to pokazao je i kapetan Zadrana, Jakov Surać, čiji je ulazak u 63. minuti bio ključ preokreta i konačnog slavlja njegove momčadi u ovom proljetnom dijelu lige.
– Konačno, jer već predugo čekamo bodove. Pobijedili smo, spretno i sretno. Inter je kod 1:0 imao nekoliko prilika za baciti nas na koljena, no nisu ih zabili, a mi smo se vratili u utakmicu zahvaljujući Tokiću koji je spretno reagirao u Interovom šesnaestercu. Bog nas je nagradio da uspijemo i pobijediti na kraju. S ovim bodovima konkuriramo za 11. mjesto koje vodi u spas i nakon ove pobjede mislim da smo spremni za izlazak iz grča koji nas je držao u prve tri utakmice – kazao je kapetan nakon velike pobjede koju je osigurao igrač s brojem 10 na dresu, Luka Begonja. Jedan od najmlađih u momčadi koji se prometnuo vrlo brzo u glavne oslonce trenera Zebića na terenu.
Bez srama s terena
– Hvala Bogu da smo više uspjeli doći do pobjede. Do prvog našeg gola bili smo jako loši, u grču te nismo mogli povezati normalnu akciju. Opet smo primili naivno gol, no srećom nije nas koštao kao protiv Šibenika. Zabio sam gol, no vjerujte bolji osjećaj je što smo uspjeli konačno bez srama izaći s terena. S ovom pobjedom uspjeli smo se približiti ostanku u ligi i to je najvažnije – skromno će Begonja nakon utakmice.
Važnost pobjede nije propustio istaknuti ni Ivan Antonio Vasilj koji je sudjelovao kod drugog odlučujućeg pogotka.
– Nismo igrali dobro, dapače bilo je to loše i zbog nas i zbog kvrgavog terena. Imali smo neke prilike i poluprilike, no nismo bili konkretni, dok je Inter iskoristio jednu od mnogih naših gluposti u posljednje vrijeme te su tako jeftino došli do vodstva. Bila je uistinu infarktna ta završnica u kojoj smo pokazali karakter te preokrenuli rezultat u našu korist. Svaka čast svim mojim suigračima, jer da smo ovo izgubili ne bi bilo nikako dobro. Drugi rezultati nisu nam išli na ruku, no važnija su nam ova tri boda možda zbog samopouzdanja nego zbog ičeg drugog. Trebalo nam je nešto da se probudimo i mislim da bi trebali početi pokazivati ono naše pravo lice u narednim utakmicama – kazao je Vasilj.
Santini razočaran
Razočaranje je očito bilo prisutno na licima gostujućih igrača, a najviše nekako na onom Zadranina u dresu Intera, Krševana Santinija. Do 85. minute mreža mu je bila netaknuta, a onda je nastupila petominutna zadarska oluja i sve nade o bod(ovima) sa Stanova odnijela.
– Kako neću biti razočaran, kada uspijemo u pet minuta prosuti sve odlično što smo napravili u prvih 85. Uveli smo dva brza igrača za posljednjih pola sata da uspijemo s još jednim golom iz kontranapada potvrditi pobjedu, no nismo uspjeli zabiti te se dogodila katastrofa na kraju. Obilo nam se o glavu, i Zadar je uzeo ono što smo mi čvrsto do tada držali. Ništa, treba ovo što prije zaboraviti i krenuti dalje – rezignirano će Santini.