Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Koalicija s HDZ-om za pravaše je “odabir manjeg zla”

Autor: Siniša Klarica

11.03.2013. 23:00
Koalicija s HDZ-om za pravaše je “odabir manjeg zla”

Foto: Marin GOSPIĆ



Zadarski pravaši ukazuju kako je njihov cilj onemogućiti Kukuriku koaliciju da osvoji vlast u Zadru i njegovoj županiji. Iako priznaju da je s HDZ-om bilo dosta neslaganja, ovu koaliciju nazivaju svjetonazorskom


Zadarski HSP-e dr. Ante Starčevića i HDZ-e dogovorili su zajednički izlazak na lokalne i EU izbore. To je jučer novinarima priopćio potpredsjednik stranke Rudolf Dvorski dodajući da će se detalji znati krajem tjedna kad bude potpisan koalicijski sporazum. To je za pravaše odabir manjeg zla, priznala je jučer predsjednica stranke Ruža Tomašić zbog toga što bi u protivnom njezina stranka iz kućnih fotelja morala dokazivati da je najbolja politička opcija. HSP Ante Starčević to jedino može dokazati kao pozicija i kroz sudjelovanje u vlasti, ali ne zbog sinekura i trgovine pozicijama u toj vlasti. Zadarski pravaši ukazuju kako je njihov cilj onemogućiti Kukuriku koaliciju da osvoji vlast u Zadru i njegovoj županiji. Iako priznaju da je s HDZ-om bilo dosta neslaganja, ovu koaliciju nazivaju svjetonazorskom.
Kandidati za EU parlament HSP-a dr. Ante Starčević bit će Ruža Tomašić i potpredsjednik stranke Ivan Tepeš. U većem broju proturječnosti koje su se jučer čule na tiskovnoj konferenciji HSP-a dr. Ante Starčevića, objašnjen je i taj dio njihova “euroskepticizma”. Ruža Tomašić je rekla da njena stranka nije protiv ulaska Hrvatske u EU, ali ne u ovom trenutku jer u Europu ulazimo kao: “…bogci i siromasi!”
Kad je riječ o potpisivanju sporazuma sa Slovenijom glede Ljubljanske banke, Ruža Tomašić je prezentirala slučaj Slavka Marušića iz Zemunika Donjeg.
– Marušić je 1984. na knjižici iste banke imao 4.229 njemačkih maraka, da bio 1992. njegov dug prema banci iznosio svega 49.00 dinara. Sad banka njemu neće isplatiti ne samo kamate nego i dug, ali mu je zato ovršila plaću za njegov dinarski dug koji je od 49 dinara narastao na 17.000 kuna. Tako Marušić svaki mjese od svoje mirovine u iznosu 1.700 kuna, Ljubljanskoj banci mora platiti 600 kuna. Stoga, po prvoj pravašici Ante Starčevića, Vlada RH-a potpisivanjem sporazuma sa Slovenijom nije smjela zadirati u ustavna prava štediša, rekla je između ostalog Ruža Tomašić.