Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na okoliš najbolje paze učenici Šime Budinića

Autor: Valentina Mlađen

11.03.2013. 23:00
Na okoliš najbolje paze učenici Šime Budinića

Foto: Marin GOSPIĆ



Ove godine najbolji su, po mišljenju prosudbenog povjerenstva, bili učenici zadarske Osnovne škole Šime Budinića: Lora Surić, Madalena Smoljan i Andrijana Lukić predvođeni mentoricom Zrinkom Klarin


Deveta međužupanijska smotra GLOBE škola održana je jučer u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru. Na smotri je sudjelovalo osam škola, četiri srednje i četiri osnovne, a školske ekipe prikazale su tijekom smotre što su postigle u protekloj godini.
Globe je znanstveno-obrazovni program u čijem je središtu zanimanja okoliš i njegova zaštita, a provodi se u osnovnim i srednjim školama. Predviđa tri područja učeničkih mjerenja i opažanja: atmosfersko-klimatološka, biološka i geološka i fizikalno-kemijsku analizu vode. Ove godine najbolji su, po mišljenju prosudbenog povjerenstva, bili učenici zadarske Osnovne škole Šime Budinića: Lora Surić, Madalena Smoljan i Andrijana Lukić predvođeni mentoricom Zrinkom Klarin. Na drugom je mjestu ekipa Osnovna škola Zadarski otoci Zadar i na trećem V. gimnazija “Vladimir Nazor” Split. Ostala mjesta zauzeli su redom: OŠ Valentin Klarin iz Preka, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Srednja škola Vela Luka, Osnovna škola kraljice Jelene Solin i Srednja škola Gračac.
Županijsku smotru otvorio je voditelj Međužupanijskog GLOBE centra Zadar Marko Buljan. Rangiranje za državnu smotru bit će gotovo u sljedećim danima nakon što se rangiraju rezultati svih škola koje su sudjelovale na razini Hrvatske, a održat će se u svibnju, također u Zadru kada će škola domaćin biti Osnovna škola Zadarski otoci.