Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nije plus pet, ali jesu dva boda

Autor: Šime Ćurko

11.03.2013. 23:00
Nije plus pet, ali jesu dva boda

Foto: Sebastian GOVORČIN



Domaći su osvojili dva boda u važnoj utakmici, ali su propustili nadoknaditi minus četiri iz prvog dvoboja u Čakovcu (pobjeda Međimurja 30:26). Tomislav Šarić, trener Biograda, prije utakmice govorio je da od svoje momčadi očekuje pobjedu od najmanje pet golova razlike jer bi u tom slučaju Biograd bio u prednosti u odnosu na Čakovčane u slučaju istog broja bodova na kraju sezone. Činilo se da će se Šarićeva želja i ostvariti jer je njegova momčad u 49. minuti imala vodstvo 27:21. Gosti su, međutim, do kraja uspjeli ublažiti poraz nakon što su do 35. minuti držali utakmicu u egalu (16:16). S druge strane, ni u Biogradu ne trebaju biti sasvim nezadovoljni jer su sada na šest bodova od 12. mjesta i čvrsto drže ključeve ostanka u ligi u svojim rukama. Više od toga, što nije nadoknađen zaostatak iz Čakovca, domaće može zabrinuti to što je momčad u napadu prepuštena isključivo inspiraciji vanjske linije. Buovac, Duvnjak, Markić i Zorica dali su u tom dijelu maksimum, ali rukomet nije (samo) vanjska linija.
– Premda smo pobijedili u klasičnoj kvalifikacijskoj utakmici ne možemo biti zadovoljni igrom, kao niti činjenicom da su samo četiri naša igrača postigla golove. U prvom poluvremenu imali smo pogrešaka koliko nismo napravili u tri prethodne utakmice. Po onome što smo odigrali s Međimurjem i Dugim Selom u prošlom kolu primjetno je da smo u padu forme – smatra Šarić svjestan da njegova momčad treba mnogo bolja izdanja u preostalih osam kola.
Ostali rezultati 18. kola: Senj – H. dragovoljac 25:27, Crikvenica – Osijek 19:28, Županja – Umag 25:23, Moslavina – Dugo Selo 26:19, Matulji – Đakovo 29:21, Kozala – KTC 29:29.
Raspored 19. kola (16./17. ožujka): Umag – Biograd, Senj – Kozala, H. dragovoljac – Crikvenica, Osijek – Županja, Međimurje – Moslavina, Dugo Selo – Matulji, Đakovo – KTC.