Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Izgubili smo i bodove i igrače

Autor: Šime Ćurko

11.04.2010. 22:00
Izgubili smo i bodove i igrače

Foto: Vedran SITNICA



Dalje od šest nije išlo. Do dvoboja s Istrom 1961 nogometaši Zadra spojili su šest utakmica bez poraza, ali u Puli prolaza nije bilo. Tako Zadrani nisu dočekali rušenje rekorda u utakmicama bez poraza u Prvoj HNL, budući da su i prije ovog proljeća dvaput imali niz od šest utakmica u kojima nisu izgubili. Poraz u Puli, dakako, nije veliko iznenađenje, premda se od momčadi koja je izvukla bod na gostovanjima kod Šibenika i Dinama ipak više očekivalo.
– I ja sam očekivao puno više od utakmice s Istrom. To što smo izgubili nije toliki problem koliko me brine način na koji smo se predstavili u Puli. Praktički ništa što smo planirali nismo uspjeli ostvariti – kaže Dalibor Zebić koji na pitanje što je to njegova momčad planirala ostvariti na Verudi objašnjava:
– Kao prvo željeli smo osvojiti najmanje bod. Kao drugo računali smo da će Puljani biti pod velikim pritiskom jer je njima ova utakmica imala status kvalifikacijske. Znali smo da će u njihovim redovima zbog toga biti i nervoze. To se i dogodilo i umjesto da se u tom dijelu postavimo kako treba mi smo njihov pritisak i nervozu prenijeli na nas. Na kraju smo ostali bez ozlijeđenih Marune i Puljića, dobili smo i dosta kartona tako da je gubitak nakon ove utakmice puno veći od toga što je završio niz naše neporaženosti.
Zebić dodaje da “zeleno-žuti” ničim nisu iznenadili zadarsku momčad.
– Istra je u utakmicu ušla čvrsto, onako kako smo i očekivali jer mi vrlo dobro znamo što znači na domaćem terenu igrati utakmicu u kojoj su važna samo tri boda. U tom dijelu Puljani su bili nešto žešći u duelima, na što je sigurno utjecao značaj utakmice. Bez obzira na sve to nekako smo se držali da bismo na kraju primili dva gola kao izravnu posljedicu naših pogrešaka.
Za razliku od posljednjeg gostovanja kod Croatije Sesvete aduti s klupe ovaj put nisu donijeli željeni preokret. Zapravo, u tom dijelu Zebić nije ni imao previše prostora.
– Ulasci najprije Bilavera, a potom i Šiklića bili su prinudni. Pokušao sam još s Mršićem kao ofenzivnijim rješenjem na lijevom boku. Nažalost, bila je to utakmica u kojoj se malo toga moglo promijeniti. Od početka smo krenuli krivo i svih 90 minuta nismo pronašli pravi ritam. Nije bilo lakoće u našoj igri, nismo tražili jednostavna rješenja, a imali smo i dosta individualnih pogrešaka.
Već u srijedu je nova ligaška obveza, gostovanje kod Slaven Belupa. Utakmicu u Koprivnici zbog trećeg žutog kartona propusti će Surać i Terkeš, pa je već sada jasno da će Zadar u Podravini istrčati u sastavu u kojem do sada nije igrao.
– Bez obzira na sve probleme s ozljedama i kartonima mislim da nije loše što se kolo igra već u srijedu. U Koprivnici se moramo iskupiti prije svega za lošu igru iz Pule. Svjesni smo da i oko borbe za ostanak ništa nije gotovo jer se u preostalih šest kola još dosta toga može promijeniti. Bodom u Puli mogli smo napraviti pravi posao, a ovako smo Puljane vratili u život.


Bez Puljića do kraja sezone


Zebić kaže da je za Puljića sezona završena. Zadarski desni stoper slomio je u dvoboju s Puljanima ključnu kost, a prije vremena u svlačionicu je morao i Maruna, koji je nakon jednog duela završio s hematomom.
– Izlaskom Puljića i Maruna oslabila nam je desna strana preko koje smo i primili gol. Svakako da je Puljićeva ozljeda veliki hendikep za nastavak sezone u kojem ćemo morati pronaći najbolje rješenje. Osim Šiklića, koji je u Puli zamijenio Puljića, opcija je i Skočibušić. U tom slučaju na mjestu posljednjeg čovjeka obrane igrao bi Milin.