Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Spektakularne vratolomije oduševile Zadrane

Autor: Valentina Mlađen

11.04.2010. 22:00
Spektakularne vratolomije oduševile Zadrane

Foto: Sebastian GOVORČIN



Udruga za promicanje hip-hop kulture “Zdanje” ove subote je proslavila drugi rođendan. U povodu proslave pod nazivom “Rise Up Session day”, na prostoru ŠRC Ravnice organizirana je prava poslastica za ljubitelje hip-hop kulture. Uz dobru glazbu okupljeni su uživali u vratolomijama skejtera i rolera koji su pokazivali svoje vještine na poligonu skate parka. Kako bi okupljenima mogli pokazati više, i bolje akrobacije skejteri i roleri sami su napravili spravu koja se naziva box.
Nakon zagrijavanja krenulo je nadmetanje za najbolji trik. Stariji i iskusniji skejteri koji su sudili ovom nadmetanju odlučili su da će glavna nagrada, daska za skate, otići u ruke Vlatku Kneževiću Gigi koji se pokazao kao najvještiji u izvođenju akrobacija. Vratolomije su izvodili i biciklisti koji su zadarskoj publici već poznati po svojim akrobacijama. Iako su trebali nastupiti i neki MC-iji zbog nekih poteškoća taj dio je izostavljen, ali zato su posjetitelji mogli uživati u nastupima već poznatih zadarskih plesnih grupa, kao što su 2steps, Floorshakers i Deep point.
– Ove godine ostvarili smo veliki napredak u radu Udruge. Organizirali smo uspješne battlove i poslali svog MC-ja u Zagreb na natjecanje. Sve to, kao i ova proslava uvertira je za ljeto kada pripremamo bogate sadržaje na kojima ćemo zaokružiti cijelu hip-hop kulturu sa svim što je uključeno u nju, ocijenio je rad Udruge i najavio što nas očekuje dalje predsjednik Udruge “Zdanje” Neron Goleš.
Zabava i proslava nastavila se i u noćnim satima u klubu DHM uz after party koji je započeo oko 21 sat. Uz ritmove hip-hopa, dubstepa, breakbeata, techousa, drum and bassa stotinjak okupljenih zabavljalo se do kasno u noć.