Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zbog tučnjava, svađa i alkohola 11 policijskih intervencija

Autor: Suzana Bandić

11.04.2010. 22:00
Zbog tučnjava, svađa i alkohola 11 policijskih intervencija

Foto: Zvonko KUCELIN



Proteklog vikenda izgrednici su se dva puta “zakačili” u atraktivnom noćnom klubu Maya pub. Prvi sukob izbio je nakon što su redari spriječili ulazak dvojici pijanih mladića, a drugi kada su trojica “hrabrih” nasrnuli na jednog mladića
Tijekom proteklog vikenda zadarska je policija čak 11 puta intervenirala zbog narušavanja javnog reda i mira od čega dva puta u Maya pubu, poznatom noćnom okupljalištu Zadrana na Liburnskoj obali.
Tamo je prva intervencija zabilježena u nedjelju, sat i pol nakon ponoći, kada je osoblje kluba spriječilo ulazak dvojici vidno alkoholiziranih Zadrana. Jedan od njih, 27-godišnjak za osvetu je kroz vrata kluba bacio pivsku bocu. Izgrednik je nedugo potom uhićen, sproveden u policijske prostorije na triježnjenje, a potom uz optužni prijedlog u nedjelju prijepodne otpremljen sucu za prekršaje.
Drugi slučaj na istoj adresi uslijedio je svega sat vremena kasnije. Policija je pozvana nakon što su unutar kluba trojica mladića fizički nasrnuli na jednoga. Radari su izgrednike izveli vani, nakon čega su policajci protiv njih podnijeli optužni prijedlog, a prekršajni im je sudac odredio i mjeru zabrane približavanja napadnutoj osobi.
Upadao nepozvan u kuće
U mjestu Bibinje miran san nekolicini mještana poremetio je 39-godišnjak protiv kojeg je policija podnijela prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.
On je, kako su izvijestili iz PU zadarske, u nedjelju navečer u vidno alkoholiziranom stanju lutao po ulicama Bibinja te je uznemiravao svoje sumještane lupajući im na kućna vrata i ulazeći u kuće na više adresa.
Policajci su se odmah po dojavi uznemirenih mještana dali u potragu za njim, a kad su ga nedugo zatim uhvatili alkotestiranjem mu je izmjereno čak 2,72 promila alkohola u krvi nakon čega je priveden u policijske prostorije na triježnjenje.
U mjestu Vir policija je intervenirala u susjedskoj svađi gdje su se dvojica muškaraca iz kontinentalnog dijela Hrvatske sukobila zbog građevinskih radova koje je izvodio jedan od njih. Drugi je, naime, želio fotografirati te radove, no ovaj mu to nije dopustio.
Sličan sukob zabilježen je i u obližnjoj Privlaci gdje su se dvojica mještana sukobila zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, odnosno međe. Policija je pozvana na intervenciju nakon što je prepirka prerasla u fizički sukob kada je 38-godišnji muškarac šakom udario 51-godišnjaka zadavši mu lakše tjelesne ozljede.
Napao konobara i vlasnika kafića
U mjestu Crno policajci su u subotu navečer priskočili u pomoć prodavačici u trgovini Bakmaz odakle su fizički morali udaljiti 35-godišnjaka koji ju je lupanjem šakama po staklu pokušao prisiliti da otvori trgovinu iako joj je radno vrijeme isteklo, a u Pagu su u sličnoj situaciji pomagali konobaru.
Tamo je 47-godišnji Pažanin u vidno alkoholiziranom stanju verbalno napao konobara u paškom Malom caffeu, zatim ga gađao pepeljarom da bi potom fizički napao i vlasnika lokala. Konobaru i njegovom šefu u pomoć su došli policajci, no i 47-godišnjak je dobio potporu od svog starijeg brata koji je omalovažavao i vrijeđao policajca u pokušaju da spriječi privođenje brata. No, na kraju su oba završila u policijskoj postaji na Pagu gdje će se nakon otrježnjenja nad njima provesti kriminalističko istraživanje i shodno rezultatu podnijeti prijave.