Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Fizički i mentalno ispražnjeni

11.04.2011. 22:00
Fizički i mentalno ispražnjeni


Imali smo težak raspored do sada, a ne čeka nas ni u nastavku ništa bolje. Zato bi voljeli uzeti pobjedu protiv Zaboka kako bi lakše mogli odigrati ova tri teška gostovanja – kazao je Ivan Juran, pomoćni trener


Tresla se brda,  rodio se miš. S tom  uzrečicom su napustili u subotu navečer Krešin dom svi  oni koji su očekivali da će  prisustvovati zanimljivoj,  možda neizvjesnoj utakmici  između dva gradska rivala,  Zadra i Borik-Puntamike.  No, dogodilo se upravo ono  što u zbilji i jest omjer snaga  ova dva kluba. Lagana i  visokom razlikom izražena  pobjeda Zadra dok su s druge  strane momci u zelenom  pružili jedno od najgorih izdanja ove sezone. Ipak za to  im nitko nema pravo niti  malo zamjeriti, jer je morao  kad tad na naplatu doći  neumoljiv ritam utakmica  protiv najkvalitetnijih  momčadi u Hrvatskoj. A kako je i trener Puntamičana,  Neven Plantak kazao nakon  utakmice, da kada su već  ovako visoko morali izgubiti  onda je bolje da su izgubili od  Zadra nego od nekog drugog.  Zaključak je jasan kao dan,  teški ritam plus velika fizička  i mentalna ispražnjenost uz  mladu i neiskusnu momčad  donosi večer u kojoj se jedva  čeka da sudac odsvira  kraj.
– Već dugo vremena  govorimo da je ovo  trebalo doći. Mlada  smo i neiskusna  momčad, uz to je potrošnja  enormna što uzima veliki  danak. Zadar je pored te  naše iscrpljenosti bio konkretniji, kvalitetniji i borbeniji te nije čudno da smo  na kraju ostali na 45 poena s  32 minusa. Jednostavno nam  ništa nije polazilo za rukom  unatoč stalnim rotacijama i  mijenjanju taktičkih zamisli  trenera – kazao je Plantakov  pomoćnik, Ivan Juran.
Toliko ste bili anemični da  ste na kraju vrlo lako mogli  ostati s ukupnom valorizacijom ispod nule.
– Imali smo puno  izgubljenih lopti, nije  nas išao šut, osim  eventualno Petanija  koji je stavio nekoliko  trica. Nedostajao nam je najiskusniji igrač, Jure Ružić  iako da je i on igrao ne bi  sigurno bolje prošli. To je  takav dan kad nema pomoći  što god da se pokuša. Fizički  i mentalno smo iscrpljeni, jer  smo u dva tjedna odigrali  protiv pet najjačih sastava u  državi i to je bilo za očekivati  da će se dogoditi. Međutim,  čeka nas još dosta utakmica u  kojima prvenstveno želimo  dati priliku našim mladim  igračima da napreduju, a ako  ugrabimo koju pobjedu bit  ćemo vrlo zadovoljni.
Već sutra vam je na rasporedu novo, 6. kolo. U Jazine stiže Zabok koji jedini  još nema pobjede.
– Protiv Zaboka nam je  važna utakmica u kojoj ćemo  tražiti pobjedu. Rekli smo  prije početka Lige za prvaka  da su naše objektivne šanse  za bodove upravo domaći  ogledi protiv A-1 ligaša. Takva prva nam je sutra protiv  Zaboka i želja nam je da  nakon srijede imamo dvije  pobjede na kontu. No, ako ne  bude pravog pristupa i onog  voljnog momenta kao protiv  Cibone, Cedevite ili Zagreba  onda nam neće biti nimalo  jednostavno protiv Zaboka.  Oni jesu još uvijek nez pobjede, no neće doći u Jazine na  izlet već će dati sve od sebe  da naprave rezultat. Naši  igrači pomalo djeluju ispražnjeno nakon svih ovih  velikih utakmica. Zato ćemo  tražiti što bezbolnije osvježenje pred Zabok i nastavak Lige za prvaka u kojem  nas očekuje još osam utakmica.
Nakon Zaboka slijedi stanka za vikend zbog nastupa  Cedevite u Final fouru Eurokupa, a onda vam slijedi  čak tri gostovanja. Protiv  Alkara, Cibone i Cedevite.
– Imali smo težak raspored  do sada, a ne čeka nas ni u  nastavku ništa bolje. Zato bi  voljeli uzeti pobjedu protiv  Zaboka kako bi lakše mogli  odigrati ova tri teška gostovanja. Vidno smo umorni i  iscrpljeni, no sigurno ćemo  nastojati odraditi prvenstvo  na dostojnoj razini do kraja.  Bitno je da se što manje  događaju ozljede, a sve ove  utakmice će donijeti dragocjeno iskustvo našim mladim  igračima – kazao je na kraju  Juran.


Zabok izgubio kod kuće od Alkara




Sljedeći protivnik Borik-Puntamike Zabok je upisao peti poraz  u Ligi za prvaka i to izgubivši na  svom terenu od sinjskog Alkara  69:75. Zabočani su zaostajali  čitavu utakmicu za raspoloženim  Sinjanima i nisu im pomogli učinci Leža (17p) i Peklarića (15p) da  ozbiljnije zaprijete do kraja susreta. Tako su Zabočani ostali  prikovani za samo dno ljestvice  Lige za prvaka sa svih pet poraza, a u srijedu će Puntamičani  imati priliku pobjeći im u slučaju  pobjede za dva boda.


Petorica negativnih po valorizaciji


Iako je nezahvalno isticati učinke igrača Borik-Puntamike u ovoj ligi koja svako kolo nosi za njih puno kvalitetnijeg protivnika ne može se ne spomenuti iznimno loša večer Puntamičana. Sve to se odrazilo na statistici, tj. na nikad nižoj ukupnoj valorizaciji od 18 indeksnih poena. Čak petorica igrača Borik-Puntamike su bila u minusu (Pešut, Marin, Mikulić, Mrkić, Čakarun), dok se u dvoznamenkastom našao tek dvojac Petani (14) i Škifić (10). Sa 45 postignutih poena u 40 minuta postavljen je negativan rekord napadačke izvedbe Puntamičana ove sezone čemu je najviše doprinio loš šut za dva (31%) te tek tri skoka u napadu, što je iznimno atipično za izvedbe zelenih ove sezone.