Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U knjižnici se traži mjesto više

11.04.2011. 22:00
U knjižnici se traži mjesto više


Neki samo prođu kroz knjižnicu, ali se većina zadržava. Igraju se društvene igre, traži se mjesto više za računalom, čitaju se časopisi, listaju knjige ili se samo priča. Organiziraju se razne radionice pa je ražanačka knjižnica puna


Da je utemeljenje Općinske knjižnice  Jurja Barakovića prije tri godine u obnovljenoj i restauriranoj dvorani nekadašnjeg  zapuštenog ražanačkog Doma  kulture bio pravi pogodak, kazuje podatak da ova kulturna  ustanova iz dana u dan sve više  postaje mjestom okupljanja  ražanačke mladeži, ali i odraslih.
Ravnateljica prof. Meri Hilje te financijska potpora  Općine Ražanac važni su za  uspješno odvijanje redovitih  aktivnosti u okviru postavljenog godišnjeg plana i programa koji je koncem lanjske godine prihvatilo i podržalo  Općinsko vijeće. Povremeno  se organiziraju i različite radionice namijenjene djeci i to  prvenstveno zahvaljujući volonterskom radu entuzijasta.
Svih dana u tjednu prostorije knjižnice su pune, no  ipak je subota dan kada je  najviše korisnika. Neki samo  prođu kroz knjižnicu, ali se  većina zadržava. Igraju se  društvene igre, traži se mjesto  više za računalom, čitaju se  časopisi, listaju knjige ili se  samo priča. Organiziraju se  razne radionice pa je  ražanačka knjižnica puna.
– Primjerice, prošle subote  naši najmlađi korisnici te  nešto stariji imali su priliku  sudjelovati na likovnoj radionici koju je vodila volonterka  Stefani Mikulec. Boje, oblici,  proljetno cvijeće našli su se na  slikama malih likovnjaka. Motiv je zadan, tehnika slobodna.  Nastali su jedinstveni šareni  radovi koji će sve do ljeta  ukrašavati prostor knjižnice.  Slične likovne radionice okupljaju djecu tijekom cijele godine, ovisno o slobodnom vremenu i dobroj volji naših volontera. Jednom riječju  knjižnica u centru Ražanca je  za Ražančane kao i za naše  korisnike iz ostalih općinskih  mjesta postala sinonim nečega  lijepoga i dobroga, kaže zadovoljno ravnateljica Hilje.