Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čakarun: S ovakvim timskim duhom ne možemo ispasti

11.04.2012. 22:00
Čakarun: S ovakvim timskim duhom ne možemo ispasti


Svi igrači koji su izašli na teren dali su svoj maksimum i s ovakvim timskim duhom jednostavno ne možemo ispasti iz lige


Nakon prve pobjede u Ligi za ostanak situacija u svlačionici zelenih bitno je optimističnija. Put ka ostanku u ligi odjednom je postao prohodniji pogotovo jer u sljedećem kolu ponovno igraju u Jazinama, u goste im stižu Križevci. Prethodni gost sinjski Alkar nije pružio prevelik otpor, a za to su sigurno zaslužni i sami Puntamičani koji nisu htjeli ništa prepustiti slučaju. Pregazili su ih već u prvih 10 minuta te nisu dopustili, kao protiv Kvarnera, prosipanje velike prednosti već autoritativno završili utakmicu. Svi igrači koje je novi trener zelenih poslao na teren dali su svoj doprinos i s takvim momčadskim duhom vedrije se gleda prema novim teškim ispitima koji im slijede u nastavku Lige za ostanak.
Na svoja dobra izdanja iz prvog dijela sezone podsjetio je u ogledu kontra Sinjana i Marijan Čakarun. S 8 poena i 6 skokova u 22 minute provedene na parketu bitno je pomogao svojoj momčadi da se konačno osladi pobjedom.
– Bilo je teško u posljednje vrijeme sa svim ovim porazima iza nas te smo ušli u utakmicu s Alkarom sa samo jednom misli, o pobjedi. Energetski smo od početka bili na visokoj razini, prvi napad u kojem smo imali tri napadačka skoka je pokazao koliko smo je željni i kad smo u takvom elementu onda nam ni jači protivnik ne bi uspio uzeti bodove iz Jazina. Eto, ostvarili smo konačno tu pobjedu i sada je puno lakše, pogotovo u psihičkom smislu. Svi igrači koji su izašli na teren dali su svoj maksimum i s ovakvim timskim duhom jednostavno ne možemo ispasti iz lige.
Što vam se to događalo u prva četiri kola?
– Prije svega treba istaknuti da smo imali najteži mogući raspored od svih momčadi u ligi. Imali smo tri gostovanja, a u goste su nam došli Riječani koji igraju izuzetno dobro u posljednje vrijeme. U toj utakmici smo imali u više navrata preko 10 poena prednosti, a nismo znali prelomiti utakmicu. Taj poraz nas je koštao kao i propuštanje velike prednosti u Dardi. Trebala nam je ova pobjeda ponajviše da povratimo samopuzdanje koje nam se rasplinulo nakon serije loših rezultata.
Tu negativnu seriju platio je bivši trener Plantak. Je li sa Selinom situacija popravljena?
– Teško mi je o tome govoriti, jer smo bili dugo s trenerom Plantakom i mogu kazati da nam je svima žao što je sve tako moralo ispasti. Trener nije ništa manje kriv nego igrači, ali u sportu je izgleda uvijek jednostavnije napraviti smjenu na klupi. Plantak je u tri godine na klupi Sonik-Puntamike napravio mnogo dobrih stvari te nam je vijest o njegovoj smjeni stvarno bila iznenađenje. Novi trener Selin sigurno će imati znanje i moć da nas usmjeri ka ostvarenju ostanka u ligi.
Slijedi vam u nedjelju gostovanje Križevaca. Pobjeda je ponovno imperativ.
– Imamo cilj uzeti dva boda u nedjelju. Ne razmišljamo o ničem drugome nego o njima te smo svjesni da ćemo imati puno teži zadatak nego što je to bilo u utorak sa Sinjanima. Oni su uz Kvarner u najboljoj formi u ovoj ligi što potvrđuju njihove dvije posljednje pobjede. Dobili su VROS Dardu u gostima i stoga ne očekujemo neku milost od njih. Bit će veliki problem s Grgatom koji je izuzetno težak za čuvati. Čovjek ima 210 cm i 120 kg te golemo isksutvo iza sebe tako da nam od njega prijeti najveća opasnost. S druge strane evidentno smo se digli nakon Alkara te ako budemo na razini borbenosti i energije kao u toj utakmici onda Križevci nemaju što tražiti u nedjelju u Jazinama – za kraj je kazao Čakarun.