Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Higijensko postupanje s hranom

11.04.2012. 22:00
Higijensko postupanje s hranom


Podjelom svjedodžbi polaznicima, danas je završena radionica za voditelje HACCP tima u okviru Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom i hranom za životinje.
Dvadeset petorici polaznika svjedodžbe je uročio tajnik HGK županijske komore Zadar Denis Ikić. U sklopu radionice predstavljen su Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP Vodič praktične provedbe HACCP sustava za trgovinu. Radionicu i predstavljanje vodiča vodila je Nevenka Gašaparac, pomoćnica direktora Centra za kvalitetu HGK.
– Vodič je prihvaćen kao nacionalni, a objavile su ga u prosincu 2011. HGK I HOK, rukovodeći se iskustvima i praksom europskih zemalja. Namjena je vodiča da služi kao podsjetnik i vodilja prodavaonicama za dobro poslovanje hranom, uz poštIvanje preduvjeta i potrebnih programa koji su potpuno usklađeni sA zahtjevnim uvjetima za trgovinu, rekla je Nevenka Gašparac, dodajući da je naglasak provedene radionice bio na mjerama koje se provode na tragu sugurnosti, a ne na kvalitete hrane.