Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Igre u kojima su svi pobjednici

11.04.2012. 22:00
Igre u kojima su svi pobjednici


Natjecanja su održana u raznim disciplinama: traženje čokoladnih jaja, štafete, najljepša i najtvrđa pisanica, utrka malih i drugo. Osim malenih u parku u središtu Posedarja natjecali su se i roditelji – mame u plesu oko stolica, kaže Šime Bolić, direktor TZO Posedarje


Turistička zajednica Općine Posedarje uspješno je organizirala drugi po redu Uskrsni party za najmlađe pod nazivom “Uskrsna igraonica za djecu”. I ovaj put odaziv je bio odličan.
– Natjecanja su održana u raznim disciplinama: traženje čokoladnih jaja, štafete, najljepša i najtvrđa pisanica, utrka malih i drugo. Osim malenih u parku u središtu Posedarja natjecali su se i roditelji – mame u plesu oko stolica, kaže Šime Bolić, direktor TZO Posedarje.
Za natjecanje je brinuo Organizacijski odbor u sastavu: Danijela Bolić, Željka Brala, Mirjana Šimurina, Luka Bolić i Šime Bolić.
– Svi sudionici su nagrađeni diplomama, a oni najbolji su dobili i posebnu nagradu, čokoladnog zeca, navodi direktor Bolić.
U maloj utrci najuspješniji su bili Šime Zurak, Ivan Demo i Luka Šimurina. U utrci zavezanih nogu najspretniji par je bio Paško i Stipan ispred Lucije i Jelene te Roka i Bena.
– Natjecanje u najjačim pisanicama imalo je posebnu draž. Kako se zbog tehničke greške pojavilo drveno jaje u natjecanju, imamo dva pobjednika, Bjanku Brala i Paška Šimurinu, navodi Bolić.
Oko natjecanja za najljepšu pisanicu žiri je imao pune ruke posla. Na kraju je morao odabrati tri najljepše od najljepših pisanica, one Matea Mejića, Karla Mejića i Eme Dežmalj.
– U plesu oko stolica za mame prvo mjesto je osvojila Danijela Bolić, a druga je bila Dragana Juričević, naglasio je Bolić.
Roko Brala, Lucija Klanac i Benjamin Fejzić oduševili su žiri u natjecanju plesa oko stolice.
– U traženju čokoladnih jaja i utrke štafeta u konkurenciji bile su dvije ekipe s po 14 članova, “šareni” i “crveni”. U neizvjesnoj završnici pobijedila je ekipa “šarenih” ukupnim rezultatom 2:1, precizan je posedarski direktor Turističke zajednice.
Nakon ove igraonice krajem lipnja planirana je organizacija pučke, ribarsko-turističke fešte pod nazivom “Otvaranje ljetne sezone 2012.”, a na samom kraju kolovoza i “Zatvaranje ljetne sezone 2012.”.
– Osim tradicionalne Utrke magaraca i velike proslave akcije Oluja i Dana domovinske zahvalnosti ostali program Posedarskog lita 2012. još se utvrđuje. Uz bogatu ponudu “ića i pića” te dobar ritam glazbe tijekom srpnja i kolovoza održat će se ribarske i turističke fešte i feštice, zabave na plažama, kazališne predstave i razne sportske manifestacije.
Uz potporu posedarske Turističke zajednice te općina Posedarje i Jasenice na izletištu Čelinka iznad Posedarja održat će se međunarodna ljetna likovno-kiparska kolonija na otvorenom.
– U sklopu Posedarskog lita 2012. održat će se i etno-eko manifeastacija “Kako su živili naši stari”, atraktivni prikaz KUD-a pod nazivom “Svadba u Posedarju”. Nastavlja se organiziranje dječjeg festivala “Zvjezdice”, a održat će se i kulturno-zabavna događanja u Vinjercu, nabrajao je Šime Bolić želeći istaknuti kako je ova igraonica uvod u brojna zabavna događanja.